Kryptovalutaer er ekstreme volatile uregulerede investerings-aktiver. Du har ingen EU investor garanti og derfor har du risiko for at miste alle dine penge.

Hvorfor er Bitcoin Cash Kurs før steget?

Kursen på Bitcoin Cash er tidligere steget til helt usammenlignelige højder, specielt lige i starten af tilstedeværelsen af Bitcoin Cash. Bitcoin Cash opstod som et spin-off eller altcoin og er en fork af Bitcoin.

Bitcoin Cash blev grundlagt i 2017, et helt perfekt tidspunkt rent timingmæssigt. Dette fordi, man oplevede et helt utroligt bull run tilbage i 2017 og ind i starten af 2018. Det betød, at rigtig mange kryptovalutaer blev handlet, og nærmest et endnu større antal købere ønskede at investere, fordi man så så utroligt store prisstigninger på meget kort tid. 

Samtidig var hele kryptovaluta markedet blæst op af medierne og det medførte et kæmpe fomo, altså såkaldt “Fear of missing out”, blandt private retail investorer som ville med på bølgen og opnå kæmpe afkast på sine investeringer. Det pumpede prisen op på nærmest alle kryptovalutaer til urealistiske niveauer – og derfor var det også et rigtig godt tidspunkt for Bitcoin Cash at blive grundlagt, fordi det nærmest uanset hvad kryptovalutaen kunne, var der en helt ekstrem efterspørgsel. 

For Bitcoin Cash medførte det, som man kan se på grafen, nogle helt utrolige stigninger på prisen, som man kunne tjene nogle meget høje afkast på sine investeringer, hvis man havde købt sig ind, lige så Bitcoin Cash netop blev grundlagt. 

Det var altså helt afgørende af Bitcoin Cash blev grundlagt på netop dét tidspunkt, den gjorde, for som mange ved kom hele markedet bragende ned i starten af 2018 – inklusiv Bitcoin Cash – fordi det hele var bakket op af mindre private retail investorer, og da tegnene viste sig, at markedet ville banke helt til bunden igen, købe mange sig ud i frygt og endte med at tabe penge frem for at købe sig ud på det rigtige tidspunkt og få del i de kæmpe afkast, der havde været at hente blot få dage og uger tidligere. 

I 2018 blev Bitcoin Cash delt til to forskellige kryptovalutaer, nemlig Bitcoin Cash og Bitcoin SV. Bitcoin Cash kaldes nu for Bcash.

Bitcoin Cash prognose

Hvad kan man så forvente af Bitcoin Cash i fremtiden? Det er et meget bredt spørgsmål og der findes mange svar til at komme frem til, hvordan det rent faktisk kommer til at se ud. 

 

Men først og fremmest er Bitcoin Cash meget afhængig af udbud og efterspørgsel, som er den primære driver for, om og hvornår kursen går op og ned. Udbuddet og efterspørgslen bliver påvirket af en række forskellige faktorer, som er vigtige at forstå, for at finde frem til, hvordan prognosen ser ud og om man kan forvente lignende stigninger i fremtiden, som dem vi så under det kendte bull run tilbage i 2017. 

 

Noget af det, der er rigtig vigtigt at holde øje med i forhold til udbuddet og efterspørgslen, er i høj grad køberne og sælgernes psykologi på kryptovaluta markedet og samtidig geopolitiske begivenheder. Der findes hundredvis af eksempler på dette de seneste par år og derfor er det også altid vigtigt at holde øje med det samlede marked, selvom man måske primært overvejer at investere i Bitcoin Cash. 

 

Prisen på Bitcoin Cash stiger naturligvis når flere og flere investorer forventer en prisstigning i fremtiden og af den grund er mere klar til at købe Bitcoin Cash til endnu højere priser. Og så fungerer det lige netop modsat når flere og flere investorer forventer og forudser et prisfald for Bitcoin Cash. Så bliver de nemlig villige til at sælge Bitcoin Cash til stadig endnu lavere priser. Bitcoin Cash’ graf viser, hvordan det så ud da Bitcoin Cash blev grundlagt tilbage i 2017 og hvordan kursen ser ud i nutiden.   

 

Den aktuelle pris, som man kan se nu, kan man kalde mødestedet mellem købs- og salgsordrer. De købende, der ikke har et meget presserende behov for at eje Bitcoin Cash, er naturligvis mest interesserede i, at købe til lavest mulige pris. Det samme gælder for sælgere, der ikke har et presserende behov for at tage deres fortjeneste, de er selvfølgelig interesserede i at sælge senere til højst mulige pris. 

 

Det er altså på den måde markedet fungerer, og det er rent styret af udbud og efterspørgsel, fordi Bitcoin Cash er decentralt styret. Det er helt modsat af, hvad vi kender fra eksempelvis aktiemarkedet, hvor store centralbanker spiller en stor rolle i handlerne. 

 

I det samlede billede betyder det også, at jo mere kryptovaluta “glade” store selskaber og investorer bliver, jo mere stiger efterspørgslen – og dermed i sidste ende prisen. Så kigger man bredere på kryptovaluta markedet end kun Bitcoin Cash, må man også erkende at det ser rigtig positivt ud – specielt lige i øjeblikket. De seneste par måneder har set rigtig godt og positivt ud – og vi tror på, at samme positive prognose for fremtiden er værd at tro på. 

 

Men man skal huske, at der selvfølgelig ikke er nogen, der kan forudsige fremtiden – heller ikke Coinmarket, selvom det ser positivt ud.

Dette kan få kursen til at stige

For at forstå, hvad der kan få kursen til at stige, er det vigtigt at forstå, hvad det er, der er unikt for Bitcoin Cash og som kan give kryptovalutaen en edge i fremtiden frem for de over 1500 andre kryptovalutaer, der eksisterer i dag. 

 

Bitcoin Cash kan som mange andre kryptovalutaer, være verdens nye digitale valuta, som har potentialet til at gå hen og ændre måden man bruger penge og banker på i fremtiden. Men det er ikke bare det. 

 

Her skal vi lidt tilbage og kigge på selveste Bitcoin, som også kan bruges til at overføre en værdi fra A til B. Men da populariteten for Bitcoin steg rigtig meget, blev det klar for mange, at Bitcoin ikke havde kapaciteten til at konkurrere med de betalingsløsninger, som verdens befolkning. Et et eksempelv kan være visa, der kan udføre 1700 overførsler pr. sekund, hvor Bitcoin kun kan klare op til 7 overførsler pr. sekund. 

 

Og fordi det er tilfældet, er Bitcoin Cash faktisk et forsøg på at løse netop denne udfordring, hvor det ultimative formål er at kunne gennemføre en langt hurtigere og billigere overførsel med valutaen.  

 

Zoomer man ud og kigger på det faktum, at Bitcoin Cash har potentialet til at konkurrere med de betalingsløsninger, må der siges at være et helt ekstremt stort potentiale i fremtiden. Men det skal selvfølgelig indfries, før det vil få kæmpe indflydelse på prisen og kursen. 

 

Det man bør kigge på i nærmere fremtiden er tendensen for, hvor efterspørgslen går hen. Tror man på at det i øjeblikket er en boble, der igen vil springe – eller er man af samme overbevisning som mange om, at det denne gang er bakket op af institutionelle investorer og store corporations, som altså gør, der er noget mere hold i og stærkere bag, de der i øjeblikket ejer Bitcoin Cash. 

 

Så det man altså kan kigge efter som i den grad kan få kursen til at stige, er hvor stor efterspørgslen er i øjeblikket. Er tendensen at efterspørgslen er meget stigende, kan det meget vel være et udtryk for, at prisen er stigende. 

 

Og så er det altså på lang sigt at selve teknologien – og brugen af den – kan få kæmpe indflydelse. Men igen, der er ingen, der kan sige med sikkerhed, hvad der vil komme til at ske i fremtiden.

Dette kan få kursen til at falde

Ligesom der eksisterer en række faktorer, der kan påvirke at prisen går op, fungerer det på samme måde med de elementer, der kan få prisen på Bitcoin Cash til at falde. 

 

Helt overordnet handler det selvfølgelig om, om Bitcoin Cash kan indfri de forventninger og det potentiale, man forventer at se i fremtiden. Fordi det kommer i høj grad an på – for hvis det ikke sker, kan det bestemt påvirke kursen negativt og få den til at falde – og samtidig vil mange investorer måske miste tiltroen til, om det er muligt at indfri potentialet. 

 

Så helt overordnet kan det få kursen til at falde, hvis teknologien på den ene eller anden måde, ikke kan præstere de resultater som skal til – det vil med meget stor sandsynlighed komme til udtryk ved en øget salgsvolumen, der får udbuddet til at stige og få kursen til at dykke. 

 

Dertil kan man også snakke endnu bredere omkring tiltroen til kryptovaluta markedet, for falder tiltroen til, det man nærmest kan kalde en ideologi, vil det med meget stor sandsynlighed også gå ud over kursen på Bitcoin Cash. Et eksempel kunne her være, at der kom en så banebrydende nyhed, der gjorde at hele blockchain teknologien blev gjort ubrugeligt, så vil det potentielt bestemt få kursen til at falde på alle kryptovalutaer – Bitcoin Cash inklusiv. 

 

Men igen, der ingen, der med sikkerhed kan sige, hvad der kommer til at ske i fremtiden – selvom, der kan være mange bud på, hvordan det vil gå.

Kryptovalutaer er ekstreme volatile uregulerede investerings-aktiver. Du har ingen EU investor garanti og derfor har du risiko for at miste alle dine penge.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor kan jeg se Bitcoin Cash kurs?

Der findes mange steder, hvor du kan se kursen live. Det kan du også i vores artikel her

Hvor finder jeg en Bitcoin Cash prognose?

Vi har beskrevet prognosen grundigt. Den kan du læse her. 

Hvad kan få Bitcoin Cash kursen til at stige?

Det er der mange ting, der har indflydelse på. Men først og fremmest er det øget efterspørgsel, der kan drive prisen op. 

Hvad kan få Bitcoin Cash kursen til at falde?

Igen, er der mange ting, der har indflydelse. Men hvis mange sælger, er det et udtryk for et øget udbud, der i sidste ende kan få prisen til at falde.