Bitcoin blev oprettet i begyndelsen af 2009. Siden da har vi set bitcoin kurs fra centen (ca. marts 2010), helt op til $ 19.000 + pr. Bitcoin.

En af de historier, der illustrerer denne vækst af bitcoin kurs bedst, er den af historie som omhandler 2 pizzaer, som blev købt til den store sum af 10.000 Bitcoins den 22. maj 2010 af en Florida-udvikler ved navn Laszlo Hanyecz.

De 10.000 Bitcoins (på $ 4.000 pr. Bitcoin) ville være over 40 millioner dollars til bitcoin kurs i dag,  imod $ 40 eller så de var værd på det tidspunkt.

Er der nogen grænse for denne vækst af bitcoin kurs?

I så fald hvor er den? Selvom ingen ved det helt sikkert, er der masser af anti bitcoin folk, der ser markedet som en boble, klar til at pope og vil få Bitcoins pris til at gå tilbage til blot cent og masser af pro Bitcoin folk eller Bitcoin-evangelister, der ser lidt hindring i Bitcoin vokser op til 200 gange sin nuværende pris. Disse mennesker mener, at Bitcoin vil fortsætte med at stige i værdi.

Bitcoin kurs har store svingninger

Bitcoin er den første kryptovaluta nogensinde udgivet, såvel som den mest populære. Bitcoin (BTC), der er skabt af en mystisk figur, der kun er kendt af sit pseudonym, er designet til at give brugerne mulighed for at gemme og overføre værdi uden at kræve mellemmænd eller centraliserede institutioner som banker.
I løbet af 2018-bjørnemarkedet har Bitcoin kurs været særdeles stærk i forhold til konkurrencen – selvom bitcoins kurs stadig tabte tæt på 80 procent af dets værdi siden all time high (ATH) som var højst i december 2017. Bitcoin kurs har set sin prisfald med tæt på $ 16.000.

Bitcoin kurs har i øjeblikket siddet på 4.120 dollar, og har tabt næsten 60 procent af dets værdi inden for de sidste 12 måneder, hvilket faldt fra $ 9.986 denne gang sidste år.

Siden starten i 2009 blev Bitcoin oprindeligt mødt med meget adaption og er blevet rost for sit potentiale til at konkurrere med VISA som en global betalingsopsætning. Men flere år senere var Bitcoin i problemer, da den begrænsede netværkskapacitet blev gjort tydeligvis åbenlyst, mens transaktionsgebyrerne steg til næsten $ 40 i december 2017 da satte sig tydelige spor på bitcoin kurs

Bitcoin kurs efter netværks problemer

Efter transaktiongebyret steg vanvittigt blev bitcoin developers nød til at gøre noget så de lavede SegWit netværksopgraderingen, som blev aktiveret den 23. august 2017, og forbedret kraftigt Bitcoin-blokchains kapacitet og forbedrede sin position mod konkurrerende blokchain teknologier Når det kommer til fundamentale, skinner Bitcoin lysere end de fleste – er nemt den mest kendte blockchain af alle.

Bitcoin er også den mest accepterede kryptovaluta med en stor margin og er den grundlæggende kryptovaluta, som næsten alle andre valutaer veksles med – hvilket gør det til den mest succesfulde med hensyn til adoption. Bitcoin var en af de første blokkæder til at implementere en anden lags skaleringsløsning, med Lightning netværkets beta version frigiver tidligt i år. Lightning network blev bredt betragtet som den anden halvdel af løsningen på Bitcoins skaleringsproblemer, der først blev adresseret til SegWit.