Kryptovalutaer er ekstreme volatile uregulerede investerings-aktiver. Du har ingen EU investor garanti og derfor har du risiko for at miste alle dine penge.

Hvorfor er Cardano Kurs før steget?

Cardano fik en henrivende god start efter grundlæggelsen tilbage i 2017. Kryptovalutaen blev grundlagt lige i tid, til at opleve det helt utrolige historiske bull run, hvor Cardano i den grad nåede at nyde godt at det vilde marked – og nåede hurtigt en all time high, som den kun har kunnet drømme om at opnå igen. 

Cardano er i dag blandt de allerstørste kryptovalutaer og er meget anerkendt. Cardano minder utrolig meget om den andenstørste kryptovaluta Ethereum, og fungerer på en blockchain teknologi, hvor man kan køre såkaldte decentraliserede apps, dapps, ligesom Ethereum. Det gør det muligt at konstruere og køre smart contracts – som betyder at Cardanos teknologi kan håndtere eksempelvis juridiske dokumenter.  

 

Mange mennesker og store corporations ser et kæmpe potentiale i Cardano, fordi Cardano netop adresserer et helt åbenlyst behov for regulering. Formålet med Cardano er nemlig levere en bæredygtig og helt sikker blockchain, der netop giver mulighed for regulering i højere grad – samtidig med den altså kan beskytte brugernes privatliv. I det omfang Cardano gør det, er Cardano den første til at gøre det på netop denne måde. Og potentialet er kæmpestort med et voksende behov for mere sikkerhed af privatliv og data. 

 

Så det må også siges at være noget, der var afgørende for Cardanos rigtig gode start. Samtidig med den rigtig gode timing ved lanceringen midt i et historisk bull run, fik prisen op til et meget højt niveau, rigtig hurtigt. 

 

Som det fremgår af grafen, medførte det nogle helt vilde stigninger og enorme afkast for de, der havde investeret deres penge i starten af Cardanos tilstedeværelse. Havde man købt og solgt på de det helt rigtige tidspunkt, havde man fået nogle helt utrolige afkast dengang. 

 

Tiltroen og nysgerrigheden for de spændende digitale valutaer havde aldrig været højere og det fik interesse fra alle steder i hele verden. Tiltroen er ikke væk, selvom den måske har været midlertidigt svækket af alle, der tabte sine penge lige så hurtigt som de kunne have tjent dem. Men i mellemtiden er kryptovalutaerne blevet bakket op af langt større kræfter, der i den grad tror på fremtiden for det spændende kryptovalutaer. Dette har man også kunnet se på kursen de seneste måneder.

 

Læs artiklen Køb Cardano.

Cardano prognose

Prognosen for Cardano er meget relevant at kigge på, især hvis man sidder og overvejer, hvorvidt man skal investere eller ej. For at vurdere prognosen, eksisterer der flere elementer, man kan kigge på, så man kan få en idé om, hvordan det potentielt kan komme til at se ud i fremtiden. 

 

Det er er allermest afgørende, må klart siges at være forholdet mellem udbuddet og efterspørgslen. Det er den primære funktion, der har stor indflydelse på op og nedture i kursen. Her er det utrolig spændende at kigge på, hvad der påvirker de to elementer, for at finde ud af, hvordan det egentlig ser ud. 

 

To af de ting, der i høj grad kan påvirke udbuddet og efterspørgslen er i meget stor stil psykologien blandt både købere og sælgere og samtidig geopolitiske begivenheder – det har der været et hav af eksempler på de seneste par år – og det vil med al sandsynlighed fortsætte i fremtiden. Derudover er det også en rigtig god idé at kigge på, efterspørgslen i et bredere perspektiv for kryptovaluta markedet generelt også selvom det er Cardano man primært ønsker at investere i.  

 

For er markedet positivt stemt og der er mange, der forventer en prisstigning ude i fremtiden, kan det betyde at prisen går op, fordi efterspørgslen stiger og endnu flere er parat til at ville købe til en dyrere pris. Og det modsatte er naturligvis gældende for, at få prisen til at falde. 

 

Derfor er den aktuelle pris også et udtryk for mødestedet mellem købs- og salgsordrerne og det er på den måde dynamikken i markedet fungerer på, som netop er styret af dette forhold mellem udbud og efterspørgsel. Cardano og de andre kryptovalutaer er decentralt styret og det er helt modsat af, hvad vi kender fra de fleste andre handelsmarkeder.   

 

Der er de seneste år siden de voldsomme bear marked i starten af 2018, opstået stærk opbakning til Cardano og kryptovalutaen generelt og tillliden er højere end nogensinde før. Det påvirker selvfølgelig efterspørgslen – som også viser sig i prisen, der har set rigtig postiv ud de seneste par måneder. Prisen må siges klart at være et udtryk for den stigende tiltro og interesse. Og vores overbevisning er også klart at prognosen ser utrolig positiv ud. 

 

Man skal altid være opmærksom på, at der selvfølgelig ikke er nogen, der kan forudsige fremtiden og spå om hvordan det kommer til at se ud i fremtiden. Også trods prognosen ser rigtig positiv ud.

Dette kan få kursen til at stige

Det er altid spændende at tage et mere grundigt kig på, hvad der kan påvirke kursen og få den til at stige – det er jo det, man som investor ultimativt ønsker – så derfor er det vigtigt at forstå de drivers, der får kursen til netop det. Vi har allerede været lidt inde på de fordele Cardano har, sammenlignet med dens konkurrenter og det har selvfølgelig og betydning for, om kursen kan stige eller ej. 

 

Fordi der er bestemt potentiale – og også et stort et af slagsen. Mange tror bestemt på, at teknologien kan komme ind og overtage med smart contracts og gøre fremtiden mere sikker ved dokumenthåndtering. 

 

Tænker man på, hvor mange fortrolige dokumenter, der behandles og sendes frem og tilbage online hver eneste dag, kan man hurtigt forstå, hvorfor det kan se rigtig spændende ud for Cardano. 

 

Selvom, der allerede eksisterer konkurrenter blandt andre kryptovalutaer, har Cardano virkelig fat i den lange ende – og kan den blive ved med det og indfrier noget af alt det potentiale, kan det ende med at få en rigtig positiv indflydelse på prisen og kursen i sidste ende, som vil vise sig i form af afkast til sine investorer. 

 

Trods selve teknologien ser meget lovende ud, skal man også kigge på, hvordan tendensen generelt ser ud for efterspørgslen inden for både lang og kort sigt. For hvis man tror på teknologien og at tendensen ligeledes ser positiv ud, kan det godt vise sig at være et godt tegn på, at man bør investere. 

 

Så det giver virkelig god mening at holde øje med, hvor den er på vej hen og hvordan det ser ud i fremtiden, fordi det kan være en rigtig god indikator for, om prisen er på vej op eller ej. 

 

Så når alt kommer til alt, handler det både om, hvorvidt tiltroen til selve teknologien og potentialet i den. Men det er også vigtigt at huske, at der i virkeligheden ikke er nogen, der kan fortælle, hvordan det reelt kommer til at se ud i fremtiden.

Dette kan få kursen til at falde

Med øje for udviklingen af efterspørgslen, skal man også kigge på udbuddet. Det er nemlig sammenhængende – og udbud er den faktor, der kan være årsag til en faldende pris. Hvad påvirker så udbuddet? 

 

Kan Cardano leve op til og indfri de kæmpe store forventninger er nemlig spørgsmålet. Hvis der sker noget, der påvirker at tiltroen til, om forventningerne kan indfries, kan det komme til at øge udbuddet fordi man vil af med Cardano igen og derfor ønsker at sælge. Det vil unægteligt skabe fald i kursen og prisen. Sker det hos mange, vil det komme til at se skidt ud for udviklingen af prisen.

 

Man kan også kigge på det endnu bredere perspektiv, og se på om udbuddet på er på vej til at øges på det bredere kryptovaluta marked. Hvis tiltroen til hele kryptovaluta markedet generelt falder, kan det bestemt også få indflydelse for Cardano. Det vil ikke se pænt ud på markedet, hvis der kom en stor nyhed om at kryptovalutaerne var fake eller Cardanos teknologi ikke fungerede. 

 

På den måde kan man altså kigge enten på et mikro eller makro niveau og vurdere, hvordan man tror udbuddet vil udvikle sig – vigtigst af alt, skal man vurdere hvad man selv tror.  

 

Der er nemlig ingen, der kan forudsige, hvad der sker i fremtiden. 

Kryptovalutaer er ekstreme volatile uregulerede investerings-aktiver. Du har ingen EU investor garanti og derfor har du risiko for at miste alle dine penge.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor kan jeg se Cardano kurs?

Der findes mange steder, hvor du kan se kursen live. Det kan du også i vores artikel her

Hvor finder jeg en Cardano prognose?

Vi har beskrevet prognosen grundigt. Den kan du læse her. 

Hvad kan få Cardano kursen til at stige?

Det er der mange ting, der har indflydelse på. Men først og fremmest er det øget efterspørgsel, der kan drive prisen op. 

Hvad kan få Cardano kursen til at falde?

Igen, er der mange ting, der har indflydelse. Men hvis mange sælger, er det et udtryk for et øget udbud, der i sidste ende kan få prisen til at falde.