oktober 21, 2020

CFD-handel kan være et kortsigtet alternativ til investering i kryptovaluta

Er du vant til at handle med aktier, kryptovaluta e.l., vil CFD-handel føles velkendt og ligetil. I al sin enkelthed handles en CFD (Contract for Difference) på samme vis, som en aktie eller en kryptovaluta.

En CFD kan derfor købes og sælges med gevinst, når kursen. Endvidere har du også fleksibiliteten til at gå kort. Dette er ensbetydende med, at du også kan opnå afkast ved kursfald.

Når du skal investere dine penge, er det vigtigt, ikke at placere alle æg i én kurv. Du skal sprede dine investeringer, så du kan mindske din risiko. Har du investeret en større sum penge i kryptovaluta, er det værd at bruge CFD-handel til at opnå risikospredning.

Hvordan fungerer en CFD?

Når du handler CFD’er, følger du kursen på et underliggende instrument. Dette kan eksempelvis være en aktie. Køber du en Novo Nordisk-CFD, følger denne kursen på Novo Nordisk-aktien. Derfor handles den også på samme måde.

Dette er ensbetydende med, at du kan købe en CFD (tage en lang position), hvorefter et afkast kan opnås, hvis kursen på Novo Nordisk-aktien stiger.

Omvendt kan du også sælge en CFD. Dette kan tilmed lade sig gøre, til trods for, at du ikke selv ejer Novo Nordisk-aktier. Derved er det også muligt at opnå afkast, hvis aktiekursen falder. Dette kaldes at gå kort i en aktie.

Omvendt kan du også sælge en CFD. Dette kan tilmed lade sig gøre, til trods for, at du ikke selv ejer Novo Nordisk-aktier. Derved er det også muligt at opnå afkast, hvis aktiekursen falder. Dette kaldes at gå kort i en aktie.

Derimod indgår du en kontrakt, der er baseret på prisudviklingen for aktien. Afkastet beregnes derfor ud fra udviklingen i kursen på det underliggende aktiv, som i dette tilfælde er en aktie.

Køber du en CFD på Novo Nordisk-aktien og kursen efterfølgende stiger, vil den indgåede CFD derfor også stige tilsvarende i værdi. Det resulterer derfor i et afkast til dig. Falder prisen derimod, falder værdien også, hvorfor man vil få et negativt afkast.

Det underliggende aktiv kan være mange ting

Handler du hos en mægler såsom Saxo, kan det underliggende aktiv være mange ting. Det er muligt at indgå CFD’er baseret på alt fra aktier og indekser til kryptovaluta som Bitcoin.

Desuden er det muligt at handle på tværs af markedet verden over. Af denne årsag er det faktisk muligt at handle med CFD’er hele døgnet rundt.

Skriv en kommentar

sign in to post your comment or singup