Kryptovalutaer er ekstreme volatile uregulerede investerings-aktiver. Du har ingen EU investor garanti og derfor har du risiko for at miste alle dine penge.

Hvorfor er Dash Kurs før steget?

Dash er en helt utrolig spændende kryptovaluta, der før er steget til tårnhøje niveauer og potentialet for fremtiden er ikke at tage fejl af. 

Dash er kryptovalutaen, der er meget kendt i Venzuela – og faktisk ikke så kendt her i Danmark. Det kommer vi tilbage til. Men som man kan se på kursen oplevede Dash helt utrolige prisstigninger under det nærmest historiske bull run i 2017 og 2018. Dash blev i den grad handlet og prisen steg utroligt meget på meget kort tid. Mange ønskede derfor også at købe og det fik prisen til at stige yderligere. 

Medierne gjorde samtidig meget opmærksom på, at kryptovaluta markedet var brændende hedt og det havde derfor også stor indflydelse på handlen af Dash. Mange ville med på bølgen og opleve samme store afkast på kort tid. Det pumpede prisen op på Dash og stort set alle andre kryptovalutaer til helt urealistiske niveauer. Det var kun positivt for Dash.  

Man kan også tydeligt se på grafen, hvor utrolig godt det så ud i en årgang og der var kæmpe muligheder for at tjene store afkast, hvis man var god til at handle ofte. 

Men man kan også se på grafen, hvordan markedet og Dash kom bragende ned igen kort tid efter. Det kom nemlig meget tydeligt til udtryk, at prisen var pustet op at mindre private uerfarne investorer og da frygten spredte sig komme alle sig ud og turde ikke komme tilbage og investere til langt lavere priser end tidligere. Det endte derfor også med, at mange endte med at tabe deres penge.

 

Læs artiklen Køb DASH.

Dash prognose

Går man rundt og tænker på, om man bør investere i Dash nu eller i fremtiden, er det rigtig klogt at kigge lidt på prognosen, så man har en idé om, hvordan det potentielt kan komme til at se ud i fremtiden. 

 

Det første og vigtigste element er klar forholdet mellem udbud og efterspørgsel, der primært driver kursen op og ned fordi Dash er centralt styret. Begge elementer bliver påvirket af en række forskellige faktorer, der er meget vigtige at forstå, for at komme frem til udsigterne for prognosen og hvad man kan forvente sig af fremtiden. Det er nemlig interessant at vide, hvordan man potentielt kan komme til at se samme niveau som tilbage i 2017 og 2018, hvor Dash var på sit ultimativt højeste niveau nogensinde. 

 

For at komme dybere på udbuddet og efterspørgslen kan man lede efter og holde øje med, hvordan psykologien hos købende og sælgende ser ud og samtidig, hvilke geopolitiske begivenheder, der er. Der findes nemlig rigtig mange eksempler på, hvordan netop det, har påvirket kursen på Dash og andre kryptovalutaer. 

 

Er forventningen til fremtiden positiv og mange forventer en prisstigning i fremtiden, er de måske klar til at købe Dash til endnu højere priser, end man ser på nuværende tidspunkt. Det fungerer lige netop modsat, hvis forventningerne er lave og mange forventer, at priserne vil falde yderligere i fremtiden, for så er ejerne villige til at sælge til endnu lavere priser. 

 

Man kan tydeligt se på grafen, hvordan prisen var på sit all time high i 2017 og 2018, og hvordan kursen ser ud på det aktuelle tidspunkt i dag. Denne aktuelle dagspris, som man se netop i dette øjeblik, er mødestedet mellem købs- og salgsordrer. Det er et udtryk for at, enten har de, der vil købe, ikke noget presserende behov for at gøre det lige i dette øjeblik eller at dem, der allerede ejer Dash ikke har noget presserende behov for at sælge lige nu og derfor kan tåle at vente til prisen stiger. 

 

Det er den dynamik, man ser i markedet og det er rent styret af dette forhold mellem udbud og efterspørgsel, da Dash er decentralt styret. Det er helt modsat af, hvad mange kender fra eksempelvis aktiemarkedet. 

 

I det store hele tyder det også på, at jo mere store virksomheder og selskaber ønsker at benytte sig af teknologien, jo mere stiger efterspørgslen, fordi det bakkes op af store stærke kræfter. Kigger man endnu bredere på hele kryptovaluta markedet end kun Dash, så ser det i øjeblikket helt utroligt spændende og godt ud! Også bedre end det har gjort længe. De seneste par måneder har nemlig givet Dash og kryptovaluta markedet optur – og vi tror på, at det er noget der er værd at tro på fremtiden også. 

 

Dog skal man altid huske at være opmærksom på, at ingen kan forudsige, hvad der kommer til at ske i fremtiden. Heller ikke selvom det ser positivt ud.

Dette kan få kursen til at stige

Kigger man på prognosen, er det endnu vigtigere at forstå, hvad der kan påvirke prisen til at stige eller falde – det kommer vi tilbage til. Det er derfor også vigtigt at forstå noget om selve Dash og hvad det er for et problem, Dash løser. 

 

Dash er, som mange andre kryptovalutaer, med i kampen om at ændre måden penge kommer til at fungere på i fremtiden. Og Dash er lidt speciel fordi Dash udelukkende skal fungere som betalingskryptovaluta – og ikke så meget andet. Dash er dog ikke sindssygt udbredt i Danmark, men det er Dash i Venezuela, hvor man både kan betale med Dash i taxaen og på flere forskellige restauranter. Dash har derfor fået rigtig godt fat i det latinamerikanske land og det rummer et stort potentiale for fremtiden. 

 

Og her løser Dash altså nogle store udfordringer og ambitionerne fejler bestemt ikke noget! 

Noget af det Dash konkurrerer med andre kryptovalutaer på er overførselshastighed, overførselsgebyrer og sikkerhed/anonymitet. 

 

Når man kigger på det større perspektiv, og gør sig nogle overvejelser om, at Dash har potentialet til at kunne konkurrere med de betalingsløsninger, må der siges at være et helt ekstremt stort potentiale i fremtiden. Men det hele handler også om, om Dash er i stand til at indfri det. 

 

Man bør nemlig kigge på, hvilken retning tendensen peger i og om efterspørgslen er stigende eller faldende. Er man overbevist om, at det igen er en boble, der vil springe eller tror man på, at der er langt større hold i prisstigningerne denne gang, så kan man bedre vurdere, hvad man egentlig tror på, der vil ske. 

 

Så man kan altså kigge efter efterspørgslen og trenden i markedet, for at finde ud af om, Dash er på vej til at stige, fordi det er et rigtig godt pejlemærke. 

 

På lang sigt bør man så kigge på potentialet, der ligger i selve teknologien og brugen for den, fordi det kan få helt enormt stor positiv indflydelse på prisen.

Dette kan få kursen til at falde

Ligesom det er helt utrolig vigtigt at kigge, hvad der kan få prisen til at stige, skal man også kigge på, hvad der kan få den til at falde. På den måde kan man både bedre vurdere, hvornår det er en god idé at købe sig ind og på samme tid bedre vurdere, hvornår man bør købe sig ud for at tage den største profit. 

 

Det handler langsigtet om, hvorvidt Dash er i stand til at leve op til de forventninger og sit potentiale, som mange forventer og kan se ske i fremtiden. For det kommer nemlig rigtig meget an på om det vil ske – eller ej. Hvis ikke, kan det få fatale konsekvenser for kursen, der vil påvirkes negativt og efterfølgende falde. Et eksempel på dette kan være, at mange mister tiltroen til om Dash kan levere i fremtiden. 

 

Så ender det med at teknologien ikke kan præstere det, der forventes og kan produceret de resultater, der skal til, så vil det næsten med garanti komme til udtryk ved en øget salgsvolumen, der vil få udbuddet til at stige og kursen til at dykke. 

 

Derudover bør man også holde øje med det bredere kryptovaluta marked. For sker det på det generelle marked, så vil det bestemt også få indflydelse på Dash. Bare forestil dig, hvad der ville ske, hvis der kom en nyhed ud om, at hele blockchain teknologien var blevet ubrugelig. Det ville ikke være særlig heldigt – og bestemt heller ikke for Dash, der er fuldt funktionsdygtigt. 

 

Men igen igen, er det vigtigt at huske, at der ikke er nogen, der med sikkerhed kan sige, hvad der kommer til at ske i fremtiden. Kryptovalutaer er ekstreme volatile uregulerede investerings-aktiver. Du har ingen EU investor garanti og derfor har du risiko for at miste alle dine penge.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor kan jeg se Dash kurs?

Der findes mange steder, hvor du kan se kursen live. Det kan du også i vores artikel her

Hvor finder jeg en Dash prognose?

Vi har beskrevet prognosen grundigt. Den kan du læse her. 

Hvad kan få Dash kursen til at stige?

Det er der mange ting, der har indflydelse på. Men først og fremmest er det øget efterspørgsel, der kan drive prisen op. 

Hvad kan få Dash kursen til at falde?

Igen, er der mange ting, der har indflydelse. Men hvis mange sælger, er det et udtryk for et øget udbud, der i sidste ende kan få prisen til at falde.