februar 2, 2019

Ethereum: Fakta og viden

Ethereum er en af de største kryptovalutaer. Den er forholdsvis ny – udgivet i 2015 – men har allerede på kort tid trukket masser af opmærksomhed til sig.

Værdien steg voldsomt til sidst i 2017 og i begyndelsen af 2018, men er efterfølgende faldet tilbage til en mere beskeden pris.

Mange kryptoeksperter er dog positive omkring fremtidsmulighederne, blandt andet på grund af teknologien bag Ethereum. Her får du lidt grundlæggende fakta og viden om denne interessante kryptovaluta, så du er godt rustet til en mulig investering.

Hvad er Ethereum?

Ethereum (ETH) er en kryptovaluta, der først blev udviklet af Vitalik Buterin, som er en kendt forsker/udvikler af kryptovalutaer. Den er baseret på en open-source blockchain protokol. Mange mener, at teknologien bag Ethereum er bedre og mere langtidsholdbar end Bitcoin.

Vi er dog fortsat i et tidligt stadie, så selvom Bitcoin lige nu er den klart mest kendte og udbredte kryptovaluta, er det ikke til at vide, hvad der kan ske fremover.

Valutaen blev opdelt i to tilbage i 2016. Den nye blockchain fortsatte med det almene navn Ethereum, mens den originale version blev til Ethereum Classic.

I det første år efter udgivelsen steg værdien af Ethereum moderat, men sikkert. I 2017 oplevede det meste af kryptomarkedet et stort boom, og værdien i Ethereum steg eksponentielt.

Værdien toppede i begyndelsen af 2018, hvor Ethereum blev købt og solgt for en værdi af 1.389 USD. Siden er den faldet tilbage igen og har i skrivende stund (januar 2019) en pris, der lyder på 117,75 USD. Det er dog stadig en kæmpe vækst i forhold til startværdien.

Fordele ved Ethereum

Ethereum kører på et decentraliseret system, som betyder, at der ikke er én person eller én gruppe af personer, der kan kontrollere den.

Det betyder, at valutaen skiller sig mærkbart ud i forhold til klassiske valutaer, der har et centraliseret system, ofte kontrolleret af en regering eller en centralbank.

I forhold til Bitcoin, som er anden kryptovaluta, er der også et par forskelle. Ethereum blev grundlagt senere end Bitcoin, og her lod grundlæggerne sig inspirere af Bitcoins blockchain-teknologi, men tilførte lidt ekstra og mere moderne teknologi oveni. Ethereum har dets helt eget netværk, egen kode og eget betalingssystem.

Ethereum er forholdsvis stærkt beskyttet mod hacking, svindel og overtagelse fra tredjepart.

Ikke blot som kryptovaluta, men også som teknologi og som platform, kan Ethereum få stor indflydelse på det digitale finansmarked.

Ethereum kan grundet dens teknologi benyttes af brugere overalt i verden, helt uden begrænsninger.

Køb og salg af Ethereum

Ethereum kan købes på mange børser og ligeledes på det private marked. Flere apps og wallets tilbyder også direkte køb af Ethereum.

Ofte bruges Bitcoin til at købe og sælge andre kryptovalutaer, og det sker indimellem ved handel af Ethereum.

Dog kan du også købe Ethereum med helt almindeligt kreditkort, med bankoverførsel, eller med PayPal. Det afhænger af, hvad den enkelte børs eller sælger tager imod.

Det er meget simplere at købe Ethereum (og kryptovalutaer i det hele taget), end de fleste går og tror.

Du behøver aldrig at købe en hel Ethereum af gangen – som så mange andre kryptovalutaer kan den købes og sælges i brøkdele.

Med de mange børser og sælgere på internettet kan du købe Ethereum på ganske få minutter. Det handler dog i høj grad om at finde det rette sted og om at få en god kurs. Værdien er nemlig altafgørende og for at lave en god handel er det altid vigtigt at være opmærksom på markedspriserne.

Skriv en kommentar

sign in to post your comment or singup

Leave a Reply

Your email address will not be published.