marts 5, 2019

Ethereum for begyndere: Det skal du vide

Hvis du har hørt om Ethereum og er klar til at investere i kryptovalutaen, så er du landet det rette sted. Det kan også være, at du allerede er godt i gang med Bitcoins, og gerne vil udvide porteføljen til også at dække andre digitale valutaer.

I alle tilfælde får du her en hurtig introduktion til Ethereum. Perfekt at læse, hvis du er begynder og gerne vil have lidt grundlæggende info.

Læs også Hvad er ethereum?

Fakta om Ethereum

Ethereum er en open-source platform der er baseret på blockchain-teknologi. En af de ting, som platformen kan bruges til, er distribution af kryptovalutaen Ethereum.

Fordelen ved Ethereum er, at platformen er helt og holdent decentraliseret. Derfor er der minimal chance for censur, for svindel og for at en enkelt gruppe af personer kan tage over og kontrollere denne blockchain.

Udover at benytte den reelle Ethereum kryptovaluta, er det også muligt for brugere selv at skabe andre digitale valutaer, der fungerer via Ethereums blockchain platform.

Det første skridt blev taget i 2013, hvor kryptoentusiast Vitalik Buterin forklarede sin idé bag Ethereum i et white paper. Flere personer, inklusiv Buterin, begyndte at sætte projektet i gang, og i 2014 blev der samlet mere end 30.000 Bitcoins (tilsvarende mere end 100 millioner danske kroner) til finansiering af Ethereum. Projektet blev færdiggjort det efterfølgende år, men senere blev Ethereum-valutaen opdelt i to – den nye version, der fik Ethereum-navnet, samt Ethereum Classic.

Siden hen har der generelt været vækst i Ethereum, der lige nu ligger i top 3 på listen over de mest værdifulde kryptovalutaer.

Ethereums værdi i 2019

I skrivende stund (februar 2019) har Ethereum en markedsværdi på omkring 121 USD per styk. Det gør den til den næstmest værdifulde kryptovaluta, samtidig med at den har den tredjestørste markedsandel.

Der er forholdsvis høje forventninger til Ethereums fremtid. Det er en af de kryptovalutaer, som brugerne er mest entusiastiske omkring.

Ser vi bort fra Bitcoin, er det nok også den digitale valuta, der har fået mest opmærksomhed fra de almindelige massemedier.

Mange forventer, at Ethereum fortsætter med at være blandt de førende valutaer på kryptomarkedet. Selvom det virker urealistisk at den overgår den populære Bitcoin lige med det samme, så er der mulighed for at Ethereum kan udvikle sig til en af fremtidens helt store valutaer. Det afhænger meget af, hvordan udviklingen vil forløbe sig i 2019, men i alle tilfælde har valutaen potentiale, og det samme har teknologien, som Ethereums blockchain er baseret på.

Køb af Ethereum – Sådan gør du

Du kan købe og sælge Ethereum på flere forskellige måder. En måde er at benytte en børs for kryptovalutaer, men du kan også handle privat, eller du kan benytte dig af en hjemmeside, der sælger Ethereum – som for eksempel ved os CoinMarket.dk klik her: køb ethereum

Bitcoin bruges ofte til at investere i Ethereum med (du køber altså ETH med BTC), men du kan også sagtens bruge almindelige penge til at købe Ethereum for. Det handler om, hvad der passer dig bedst. Hos CoinMarket får du en rigtig god pris, når du veksler fra Bitcoin til Ethereum.

Når du har din Ethereum wallet på plads, er det nemt og hurtigt at købe og sælge Ethereum. Så sørg for at få fundamentet på plads, og derefter er du klar til at handle!


Skriv en kommentar

sign in to post your comment or singup

Leave a Reply

Your email address will not be published.