Litecoin (LTC eller Ł er et p2p blockchain baseret og open-source software udgivet under MIT / X11-muligheder. Overførsel og oprettelse af coins sker baseret på en kryptografisk protokol  og er decentraliseret.Mens inspireret af, og i største henseende teknisk set næsten er identisk med Bitcoin (BTC)

Den 18. december 2017 nåede Litecoin sin all-time high, $ 360,93, hvilket sammenlignet med prisen et år før ($ 4,40) var en utrolig 8200% stigning. Dette er helt reflekterende for en blomstrende kryptocurrency markedsplads, hvis samlede markeds værdi steg fra 17,7 mia. Dollar til omkring 650 mia. USD på et år, en stigning på over 3.600%.

Litecoin som et fremtidigt værktøj

Litecoin sammenlignes ofte med Bitcoin, som fungerer næsten nøjagtig på samme måde, bortset fra  transaktionsomkostningerne, som er omkring 1/50 af størrelsen. For mange cryptocurrency-forhandlere og brugere virker Litecoin-prissætning mere rationelt end Bitcoin og med en mere bæredygtig fremtid.

Som vi ser, at nogle online-butikker begynder at acceptere kryptokurser, vil vi se, at det bliver muligt at købe smykker, dagligvarer, tøj, elektronik og meget mere. 

Udover at handle og købe Litecoin, er det muligt at mine dem, selvom det er en meget teknisk aktivitet og kræver en anstændig mængde computer viden. En god computer er nok til at mine mønter meget langsomt, men en seriøs minearbejder ville bruge en mining  ASIC maskine

Litecoin Grundlægger

Litecoin blev oprettet af Charlie Lee i oktober 2011. Lee er en tidligere medarbejder hos Google, som designet det til at supplere Bitcoin ved at løse nogle af sine problemer, som transaktionstider, gebyrer og koncentrerede minedriftspools. Charlie Lee tog kernekoden fra Bitcoin og lavede sine ændringer til koden og protokollen til at arbejde på en måde, som han følte, ville bedst muliggøre en stor vedtagelse af valutaen.

LANGVARIG RELEVANCE

Da Litecoin først blev oprettet, var det kun en af en håndfuld kryptovalutaer. I dag er det en af mange – mere end 1.300, med flere der oprettes hver dag. Navnet litecoin er i dag et anderkendt navn som alle i krypto miljøet kender. den ligger i top 5 over de største krypto valutaer i markedets værdi og har i perioder har den haft 2 pladsen
Et af hovedmålene for Litecoin var at reducere blokbekræftelsestidspunktet fra 10 minutter til 2,5 minutter, så flere transaktioner kunne bekræftes. Dette gjorde Litecoin 4x hurtigere end Bitcoin. Hvert 2,5 minutter udvindes en Litecoin-blok, og der produceres 25 mønter. Det betyder, at der i øjeblikket bliver brugt 14.400 litecoins hver dag, det maksimale beløb muligt