Kryptovalutaer er ekstreme volatile uregulerede investerings-aktiver. Du har ingen EU investor garanti og derfor har du risiko for at miste alle dine penge.

Hvorfor er IOTA Kurs før steget?

IOTA er tidligere steget til helt urealistisk højt niveau og så endda kort efter IOTA blev grundlagt. Det gav nogle vilde afkast til de der investerede og så har det også set pænt ud for kursen i slutningen af 2020 og ind i 2021. 

IOTA blev introduceret helt tilbage i 2016 og har nogle utroligt ambitiøse mål for fremtiden. IOTA ligger i dag forholdsvist højt på listen over de største kryptovalutaer målt på markedsværdi. For IOTA handler det om at levere en sikker metode for maskiner til at kunne kommunikere og handle via IoT. Der er helt utroligt store ambitioner om at bringe det ud og gøre det meget mere udbredt i verden. 

IOTA var så heldig at eksistere under det helt utrolige bull run i 2017, hvor stort set alle andre kryptovalutaer også gjorde – ja det var hele markedet, der var på sit højeste nogensinde. Stemningen for køb var helt utrolig god og det ser igen godt ud i 2020 og 2021, hvor der også har været pæne sving opad. 

Og hvis man tænker lidt på det store potentiale, der eksisterer, så kan man også godt se, hvorfor så mange overvejer at investere og er interesserede i den spændende kryptovaluta. Bliver det potentiale gjort til virkelighed, vil det med meget stor sandsynlighed også afspejle sig i kursen og give pæne afkast til sine investorer. 

IOTA er, som man andre kryptovalutaer bakket op af store virksomheder, der er interesserede i teknologien – langt mere end det var under, hvad man næsten kan kalde boblen, i 2017. Det gør også kursen og prisen mindre følsom – så den ikke kommer bragende ned som man så det i 2018. 

Så man må altså sige, at IOTA er bakket op af større kræfter end små mindre investorer – og er på vej mod noget stort. 

Trods hele markedet havde et stort bull run i 2017 og 2018, var det ikke nogen undtagelse for IOTA, der også nåede nye højder. Efterfølgende kom det hele bragende ned og  IOTA har ikke været tæt på et lignende niveau siden, men det ser ud til at det godt kan gå hen og se meget positivt ud for fremtiden. 

Tiltroen er i hvert fald helt vildt stor og man kan tydeligt se, at IOTA er kommet for at blive og det giver kun gode tegn om fremtiden.

 

Læs artiklen Køb IOTA.

IOTA prognose

Hvis man tror på potentialet i fremtiden og overvejer at investere i IOTA, er det også en rigtig god idé at gå mere i dybden med, hvordan prognosen for fremtiden ser ud, da der er mange ting, der kan have indflydelse på, hvilken retning markedet og IOTA går. 

 

Det første man bør kigge på, er forholdet mellem udbud og efterspørgsel – og hvordan det hele tiden udvikler sig. Det er utrolig dynamisk og mange kender allerede til de to elementer, fra andre markeder – og det er lige så ultra relevant for IOTA og fremtiden for IOTA. Det er nemlig det, der driver prisen og kursen frem og tilbage, da IOTA er decentral og der derfor ikke er nogen store nationalbanker, der har indflydelse – så kursen viser altså et rent produkt af dynamikken mellem udbud og efterspørgsel.   

 

Derfor handler det i meget høj grad også om, hvor mange købere og sælgere, der er på et givent tidspunkt. Man har nemlig set mange eksempler på netop, hvordan købere og sælgeres psykologi har påvirket markedet og IOTA i høj grad samtidig med indflydelse fra geopolitiske begivenheder. 

 

Man kan også huske at kigge på det helt brede kryptovaluta marked for at få en idé om, hvor IOTA er på vej hen – da det bredere marked i meget høj grad påvirker udviklingen for IOTA. Så derfor kan det være en rigtig god indikator for, hvor IOTA er på vej hen i fremtiden.  

 

Man har nemlig i stor grad mulighed for at tage et kig helt overordnet og på den måde vurdere om markedet er positivt eller negativt stemt. Man kan her nemlig kigge på, om flere og flere købere er klar, så tyder det nemlig godt fordi efterspørgslen øges og er det modsatte tilfældet, så tyder det på at markedet er negativt ladet og det kan påvirke kursen til at gå ned. 

 

Kigger man på IOTA live kurs kan man også se grafen, som er et udtryk for mødepunktet mellem købs- og salgsordrer, hvor de købende har et mindre eller kun lille behov for at købe lige nu og omvendt, har sælgere måske ikke et stort behov for at sælge lige nu – og det vil i sidste ende komme til udtryk i prisen. 

 

Det er på den måde udbud og efterspørgsel kører frem og tilbage og hele tiden får prisen til at svinge, fordi IOTA netop er decentralt styret. 

 

Overordnet tyder det derfor også på, at der i dag eksisterer en langt større opbakning fra kæmpe selskaber verden over, der i meget højere grad er interesserede i teknologien og det taler bestemt for en positivt prognose for fremtiden! 

 

Og det gør det blot endnu mere interessant at kigge på IOTA og prognosen, fordi fremtiden ser overvejende positiv ud, baseret på de seneste måneder stigninger – som måske kan gå hen og blive et helt nyt niveau for IOTA. 

 

Dog skal man altid være opmærksom på, at der i virkeligheden ikke er nogen, der helt præcist kan sige, hvad der kommer til at ske i fremtiden.

Dette kan få kursen til at stige

Når prognosen ser meget positiv ud, er det rigtig vigtigt at kigge på, hvad der specifikt kan få prisen til at stige, så man ved hvad man skal kigge efter for bedre at kunne vurdere om man faktisk tror på IOTA kan stige nu og i fremtiden.  Som mange allerede kender det fra andre kryptovalutaer, findes der mange tilhængere, der i meget høj grad tror på IOTA og det uforløste potentiale, der ligger og venter. Ambitionerne er bestemt ikke små hos IOTA og IOTA har i den grad potentialet til at kunne være med til at ændre fremtiden. Det er store visioner, men hvis det lykkedes, som man forventer, så vil det bestemt også få kursen til at stige. 

 

For det er bestemt ikke kun teknologi man skal kigge på, for det handler også rigtig meget om hele det brede marked er positivt stemt – for er det det, kan det nemt trække stemningen og efterspørgslen på IOTA med op, da IOTA i overvejende grad er under indflydelse af Bitcoin og det bredere marked. 

 

Det er derfor det giver  så god mening, at kigge på, om der findes ligeså mange, der tror på IOTA og kryptovalutaerne i fremtiden som en selv og finde frem til om tiltroen eksisterer. For gør den det, så kan der være rigtig meget at hente på afkastet i fremtiden og det kan være med til at få kursen til at stige. 

 

Så helt overordnet skal man klart kigge på, om man tror på fremtiden og brugen af IOTAs teknologi. Men det er samtidig vigtigt at huske, at der ikke er nogen, der reelt kan sige med sikkerhed, hvad der kommer til at ske i fremtiden.

Dette kan få kursen til at falde

Udbuddet hænger tæt sammen med efterspørgslen og øges det, vil det i modsætning til hvis efterspørgslen øges, få IOTA til at falde. Så det er dynamikken mellem de to man skal forstå – og det giver rigtig god mening at finde ud af, hvad der kan få prisen til at falde, så man er bedre forberede og kan købe sig ud inden den måske falder meget. 

 

Kan IOTA indfri de forventninger, som der er utrolig mange, der tror på er det rigtig godt – men sker det modsatte og IOTA af den ene eller anden årsag ikke kan levere de forventede resultater, ja, så vil det set rigtig slemt ud for IOTA og få kursen til at falde drastisk. Det ville påvirke stemningen fra positiv til negativ og få udbuddet til at øges, fordi mange ville vælge at sælge og skabe en kæmpe reaktion. 

 

Det fuldstændig samme er gældende når man kigger på det bredere perspektiv og får en idé om, hvor markedet i de helt store træk er på vej hen. For det handler om, hvor stor tiltroen til den overordnede teknologi og hele ideologien omkring den forandring kryptovalutaer kan være med til at skabe. Men er der mistillid og manglende tiltro, kan det altså ses på IOTA og i markedet.  

 

Men det er til hver en tid vigtigt at huske at ingen kan sige, hvilke hændelser, der vil ske i fremtiden og hvordan kursen på IOTA vil komme til at se ud.

Kryptovalutaer er ekstreme volatile uregulerede investerings-aktiver. Du har ingen EU investor garanti og derfor har du risiko for at miste alle dine penge.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor kan jeg se IOTA kurs?

Der findes mange steder, hvor du kan se kursen live. Det kan du også i vores artikel her

Hvor finder jeg en IOTA prognose?

Vi har beskrevet prognosen grundigt. Den kan du læse her. 

Hvad kan få IOTA kursen til at stige?

Det er der mange ting, der har indflydelse på. Men først og fremmest er det øget efterspørgsel, der kan drive prisen op. 

Hvad kan få IOTA kursen til at falde?

Igen, er der mange ting, der har indflydelse. Men hvis mange sælger, er det et udtryk for et øget udbud, der i sidste ende kan få prisen til at falde.