I dag kan du købe IOTA på en række forskellige platforme. Vi anbefaler, at du vælger en handelsplatform med høj brugervenlighed, og hvor du kan have alle dine investeringer. Her er eToro det bedste bud, fordi du kan købe 18 kryptovalutaer og have dine aktier på samme handelsplatform. 

  •  

Fordele ved at købe IOTA på eToro

Dansksproget version

Brugervenligt og let

Ejerskab over dine kryptovaluta

Handel alle de mest populære kryptovalutaer

Mulighed for kort og langsigtet investering

Betalingsmuligheder: Paypal, bankoverførsel og betalingskort

Kryptovalutaer er ekstreme volatile uregulerede investerings-aktiver. Du har ingen EU investor garanti og derfor har du risiko for at miste alle dine penge.

IOTA er en spændende kryptovaluta, der adskiller sig en del fra de kryptovalutaer man ellers kender til da den ikke fungerer på blockchain, men i stedet på deres eget verifikationssystem kaldet “The Tangle”. 

 

IOTA er derfor også blevet en kryptovaluta, som mange holder godt øje med – og det er der bestemt gode årsager til, da IOTA er meget spændende og besidder et utrolig stort potentiale, hvis IOTA ender med at kunne leve op til de ambitioner som de stiler efter. 

 

Lad os finde ud af, hvordan man køber IOTA og om, man bør købe IOTA.

Hvad er det bedste sted at købe IOTA?

Er man på udkig efter det bedste sted at komme i gang med at købe IOTA og andre kryptovalutaer, findes der heldigvis rigtig mange platforme til formålet – ja faktisk flere end 200 og der kommer hele tiden flere til. 

 

Derfor er der selvsagt også stor forskel på platformene og nogle er bedre end andre. Men den mest grove forskel er på typen af platforme til at købe IOTA, hvor man typisk skelner mellem en krypto børs eller en online handelsplatform. Krypto børserne er lavet primært med formålet om at handle kryptovalutaer, og kryptovalutaer kun, hvor handelsplatformene er lavet til at tilbyde et bredere udvalg af mange forskellige investeringsaktiver. 

 

Det er givet, at der er nogle fordele og ulemper ved begge platforme. Hvor krypto børserne er utroligt specialiserede i netop kryptovalutaer og har et ekstremt dybt udvalg af mange forskellige – og også mindre – kryptovalutaer, har handelsplatformene et smallere udvalg af kryptovalutaerne, men i modsætning et meget bredt udvalg af forskellige investeringsaktiver, der gør det nemt for brugeren at samle det hele under én platform. 

 

Så ønsker man at eje et hav af forskellige kryptovalutaer, kan det gå hen og være en begrænsning at bruge en handelsplatform, men det er oftest kun de færreste og mere erfarne, der i virkelig har behovet for det. Ved handelsplatformene er den kæmpestore forskel, at man kan samle det hele under én og samme platform, frem for at skulle overvåge på mange forskellige platforme, hvis man ønsker at have en bred portefølje og ikke kun IOTA. 

 

Samtidig er krypto børserne utrolig specialiserede som man tydeligt kan mærke når man opretter sig – det hele kan virke lidt svært at forstå, fordi det kan se meget teknisk ud og være mindre brugervenligt. Så er man helt ny til at handle IOTA, kan det være sværere at forstå på en krypto børs sammenlignet med en handelsplatform. Og det er også her handelsplatformene er gode, fordi man netop oplever at de er utroligt brugervenlige og er nemme at komme i gang med. 

 

Og når man kigger på brugervenlighed og et bredt udvalg er netop platformen eToro helt fantastisk at bruge og det er derfor også vores klare anbefaling til handel af IOTA. eToro er nemlig helt utrolig nem at komme i gang med til køb af IOTA og mange andre investeringsaktiver. 

Køb IOTA på eToro

Når man skal i gang med at købe sine første IOTA er eToro en fantastisk handelsplatform. For eToro er nemlig både nem at komme i gang med og så tager det ingen tid at forstå, hvordan platformen fungerer. Der er så mange fordele ved platformen, hvor brugervenlighed og bredt udvalg blot er få af dem. 

 

Når man som ny bruger opretter sig på platformen, lægger man hurtigt mærke til man får en fantastisk oplevelse og at det er meget nemt at navigere rundt. Der er samtidig et meget højt sikkerhedsniveau – og eToro er selvfølgelig en licenseret forhandler- 

 

Det kommer også til udtryk i de mange brugere, der er strømmet til i de seneste par år, hvor platformen har rundet over 14 millioner brugere, fordelt over 140 forskellige lande. Noget vi klart forstår, fordi platformen er så brugervenlig.

Opret konto og indsæt penge

Det er meget nemt at komme i gang med at oprette sig på eToro og processen er meget simpel. Først skal man klikke sig over på eToro og trykke på “opret mig” knappen. 

 

Efterfølgende kræves det, at du indtaster dine oplysninger, som er din garanti for, at eToro faktisk ved, hvem det er, der er oprettet på deres platform. Det er nemlig sådan en slags sikkerhed man kan forvente hele vejen igennem på eToro.

 

Efter oplysningerne er indtastet, skal man indbetale penge til at handle sine IOTA for. Her er det mest benyttede metoder, indbetaling via kreditkort, PayPal og bankoverførsel, men eToro tilbyder heldigvis mange flere muligheder, hvis man har brug for det. 

 

Ved indbetaling med kreditkort og Paypal er der et minimumsbeløb på $200, hvor det ved bankoverførsel er $500. Derfor foretrækker de fleste også betalingskort og PayPal, fordi pengene nærmest er tilgængelige med det samme. Ved bankoverførsel kan der gå op til et par dage, før pengene er disponible på din konto på eToro. 

 

Efter valg af indbetalingsmetode, mangler man bare at vælge det beløb man vil overføre til at investere i IOTA. For så handler næste trin nemlig om, at købe IOTA.

Køb IOTA

Efter at have indsat et givent beløb til at købe IOTA for, er du klar til at fuldføre dit køb og blive ejer af nogle af de spændende IOTA! 

 

Du kan søge på IOTA ved at søge på “IOTA” i søgefeltet i eToro, som er meget tilgængeligt øverst på eToro, når du er logget ind. 

Søg efter IOTA

Så kan man klikke på IOTA for at komme til siden, hvor man kan læse mere om IOTA og se hvad andre investorer siger IOTA og så kan du endda se IOTA live kurs. 

 

Her kan du så klikke på “Handl” for at åbne købs vinduet, hvor du kan købe IOTA fra.

Her er det gode ved eToro, at man nemt kan vælge mellem enten at købe et antal IOTA eller købe for et bestemt beløb – og det gør ingen forskel, hvilken du vælger, men nogle foretrækker at bruge den ene metode frem for den anden. 

 

Når du har valgt et beløb eller et antal vælger du “Åbn handel” og så ejer du altså IOTA! 

Køb IOTA på eToro

Hvad er IOTA

Som vi har været lidt inde på allerede adskiller IOTA fra den mere gængse type kryptovaluta, hvor vi kender til, at de fungerer på blockchain, men det gør IOTA netop ikke. 

 

IOTA fungerer på deres eget verifikationssystem – The Tangle. De har bygget systemet til når Internet of Things kommer til at blive dominant i fremtiden – så vil der konstant være små transaktioner og her mener IOTA, at det vil blive alt for dyrt med den gamle blockchain teknologi, som vi kender fra nutiden. Ved brugen af Tangle er det stadigvæk decentraliseret uden gebyrer. 

 

Ender det med, at det faktisk kommer til at ske og IOTA kan leve op til disse ambitioner, så kan det altså gå hen og blive rigtig spændende i fremtiden.  Se IOTA kurs.

Hvem bør købe IOTA

Der findes ikke en præcis persona man kan beskrive for hvem, der bør købe IOTA, for det er altid forskelligt. Men der kan være nogle forskellige ting, man kan forholde sig til, for at finde frem til om man selv bør eller ikke. 

 

Som med alle andre kryptovalutaer, er IOTA også meget volatil og kan svinge meget frem og tilbage på utrolig kort tid, og det er noget man skal huske at forholde sig til – for det sker hver eneste dag. Det er noget af det, der kan give utrolige gevinster, men også mindst ligeså store tab. Det kan gå meget hurtigt den ene og den anden vej og det skal man kunne tåle. 

 

Så det er vigtigt, at man nok har en forholdsvis risikovillig profil og har nerverne til, at kursen netop svinger frem og tilbage, hvis man overvejer at investere i IOTA. Men med en god og diversificeret portefølje, kan IOTA være et udmærket bud og godt supplement. 

 

I sidste ende kan årsagen til at investere også være, at man synes det er tid til at prøve noget nyt og samtidig tilføje lidt risiko til porteføljen. 

Alternativer til IOTA

Kigger man af den ene eller anden årsag på alternativer, er der mange gode bud. Det kan nemlig være at man ønsker flere af samme type kryptovaluta eller vil have noget andet i sin portefølje end IOTA. 

 

Her kan NANO, Ripple, Zcash og Stellar være nogle gode bud på alternativer. De er en god blanding af forskellige kryptovalutaer, der gør porteføljen bredere med både nogle, som Ripple, der har et højere markedscap end IOTA.

Hvordan køber man på en kryptovalutabørs?

Hvis man hellere vil handle IOTA på en krypto børs i stedet for en handelsplatform, må anbefalingen være krypto børsen Binance. Her går det nemlig også ret hurtigt med at komme i gang med at købe IOTA via Binance. Her skal man også oprette sig, som vi så på eToro – og selvom Binance er god, er eToro vores klare anbefaling.

 

Du kan registrere dig via linket her.

Her skal man udfylde de nødvendige oplysninger i boksen hvor man opretter sig på Binance, hvorefter man vil modtage en email med et link til at aktivere kontoen. Klik på dette link for at komme i gang. 

 

Her er det altid en god idé at slå 2 faktor godkendelse til, for så efterfølgende bedre at kunne beskytte din Binance konto og dine beholdninger af IOTA og andre kryptovalutaer. To-faktor godkendelse øger sikkerheden markant på din Binance konto, men du kan også vælge at slå det til senere og købe IOTA først. 

 

Ellers kræver det blot tid til at overføre et beløb i BTC til din wallet på Binance. For at gøre det og overføre Bitcoin skal du klikke på Binance i overskriften på Funds>Depositum og vælge Bitcoin. Så vil du nemlig få vist en wallet adresse, som du kan sende dine mønter til. Du sender de Bitcoins du gerne vil købe IOTA for til denne adresse.

Ventetider på 30 minutter og længere er ikke ualmindelige ved dette step i Binance.

Under Ordrehåndtering > Ordrehistorik kan du nemt følge med i din overførsel. Her har vi et tip: Du kan nøjes med kun at overføre et mindre testbeløb, før du sender store beløb til Binance. Sådan kan du sikre, at alt fungerer præcis efter hensigten.

 

Når overførslen er modtaget hos Binance, er du klar til at sælge dine Bitcoin til at købe IOTA. For at gøre dette skal du klikke på Exchange > Basic i over menuen. Derefter skal du så klikke på BTC i øverste højre hjørne, og vælg “valutaparret” BTC / IOTA fra listen for at udveksle din Bitcoin til IOTA. Hvis du har gjort alt rigtigt, vises IOTA nu under feltet “Køb – Sælg”.

 

For at købe IOTA er det nødvendigt at du betaler med BTC. Indtast et IOTA-beløb, du ønsker at købe for. Nu har du mulighed for at bestemme den pris, som du vil købe dine IOTA til. For at gøre dette skal du vælge “Begræns” via input metoden og indtaste den ønskede pris. Klik derefter på det grønne “Køb” knap. Så snart den valgte markedsværdi er nået, byttes din Bitcoin automatisk til IOTA. 

 

I stedet for at bestemme din egen pris kan du også bruge den aktuelle markedspris. For at gøre dette skal du klikke på “Marked” ud for det i stedet for på “Begræns” og derefter på det grønne “Køb”-felt. Dine IOTA vil så vises på din saldo hurtigst muligt.

Hvad kan jeg købe IOTA med?

Der er mange muligheder til at købe IOTA med og på eToro er der netop et væld af muligheder, hvor man frit kan vælge hvad man foretrækker. Det giver en dejlig frihed, der gør det utrolig nemt at komme i gang med investering i IOTA. 

 

Her er der en tabel over de muligheder, der er: 

 

Betalingsmulighed 

Er det muligt? 

Køb IOTA med et kreditkort

✔️

Køb IOTA med PayPal

✔️

Køb IOTA med hurtig overførsel

✔️

Køb IOTA med Skrill

✔️

Køb IOTA med bankoverførsel

✔️

Køb IOTA med Neteller

✔️

Køb Litecocin med UnionPay

✔️

Køb IOTA med et betalingskort

Betalingskort er nok den mest brugte metode på eToro, og det tager også kun et øjeblik at komme i gang med den metode. Hvis man ønsker at kunne indbetale til Binance via betalingskort, kan man overføre til eToro, købe Bitcoin og så overføre Bitcoin til sin Binance wallet. Det er en mulig omvej. 

 

På eToro er det også det lave minimumsbeløb på $200, der er gældende og det er nemt og hurtigt at gøre. 

Køb IOTA med PayPal

PayPal er også ganske nemt og hurtigt. Man vælger PayPal i indbetalings vinduet når man er i gang så følger man bare instruktionerne. Så vil man efter kort tid være klar til at købe sine IOTA med PayPal ganske nemt. Man kan samtidig også lave samme metode med PayPal som med betalingskort og komme den vej rundt. 

 

Der er nemt og enkelt og så har du samme lave minimumsbeløb på $200 ved overførsel og pengene er hurtigt tilgængelige. 

Køb IOTA med en bankoverførsel

Derudover har man også muligheden for at benytte sig af bankoverførsel, der også er nemt. Det har du sikkert allerede prøvet mange gange før og det fungerer på samme måde som med alt andet. Man skal bare huske på, at der er et par få ulemper ved det da minimums indskuddet er på $500 og der kan gå op til flere bankdage inden du kan se pengene tilgængelige på din eToro konto, så det kan sænke processen om at komme i gang med at købe IOTA. 

 

Derfor foretrækker de fleste bare at overføre med kreditkort, fordi der er et mindre minimumsbeløb og penge er tilgængeligt straks efter.

Bør jeg købe IOTA i dag?

Det er altid svært at give et direkte svar på, men IOTA har eksisteret i flere år nu og har ligget rimeligt stabilt de seneste par år efter den fandt sit leje efter det kæmpe bear marked i start 2018. Så det giver en hvis tryghed, at IOTA stadig lever og ligger top 50 på Coinmarketcap, som man altid kan besøge for at se den aktuelle placering. 

 

Med et stort potentiale i fremtiden og mange tilhængere er der meget, der tyder på, at IOTA kan gå hen og blive en god investering. Og netop også udviklingen i kursen i de seneste måneder, har set rigtig positivt ud for IOTA, som også får det til at love godt for fremtiden. 

 

Derudover skal man altid stille sig selv spørgsmålet om man er risikovillig og om IOTA kunne være et godt supplement til sin portefølje. For IOTA er nemlig ekstremt volatil og vil stige og falde meget løbende. 

 

Og i virkeligheden er der jo ikke nogen, der ved hvad der sker i fremtiden så man kan altid prøve sig frem og blive mere tryg ved investering i IOTA.

Kryptovalutaer er ekstreme volatile uregulerede investerings-aktiver. Du har ingen EU investor garanti og derfor har du risiko for at miste alle dine penge.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor kan jeg købe IOTA?

Det kan du nemt på en online handelsplatform som eksempelvis eToro.

[Læs købsguide til IOTA

Hvorfor er IOTA en god investering?

Der er mange, der mener det kan være en god investering, fordi den er en udfordrer til Bitcoin og mange ser et stort potentiale. 

Hvem bør købe IOTA?

Det er individuelt, men du kan læse vores artikel og finde frem til, om du bør investere.