I dag kan du købe Litecoin på en række forskellige platforme. Vi anbefaler, at du vælger en handelsplatform med høj brugervenlighed, og hvor du kan have alle dine investeringer. Her er eToro det bedste bud, fordi du kan købe 18 kryptovalutaer og have dine aktier på samme handelsplatform. 

  •  

Fordele ved at købe Litecoin på eToro

Dansksproget version

Brugervenligt og let

Ejerskab over dine kryptovaluta

Handel alle de mest populære kryptovalutaer

Mulighed for kort og langsigtet investering

Betalingsmuligheder: Paypal, bankoverførsel og betalingskort

Kryptovalutaen Litecoin kan til forveksning sammenlignes med Bitcoin, fordi Litecoins formål netop er, at etablere sig som et betalingsmiddel og administrere transaktioner via et peer-to-peer netværk og fungerer på blockchain teknologien.

 

Ligesom det fungerer med Bitcoin, kan man også med Litecoin bytte til rigtige penge på mange forskellige antal kryptovaluta børser. 

 

Litecoin blockchain generer ikke nye blokke hvert 10. minut, men hver 2,5 minut, som betyder, at det genererer fire  gange så mange coins som Bitcoin gør. 

 

Det gør Litecoin langt mere skalerbar og mange mener, det giver Litecoin mere edge i fremtiden.

Hvad er det bedste sted at købe Litecoin?

Der findes i dag over 200 forskellige platforme, hvor man kan købe Litecoin, men der er forskel på forskel på platformene – for man kan nemlig handle på enten en kryptovaluta børs, hvor man kun kan handle forskellige kryptovalutaer eller via en online handelsplatform, der tilbyder mange forskellige former for investeringsaktiver. 

 

Der er fordele og ulemper ved begge slags platforme. Om kryptovaluta børserne kan man sige, at de er meget specialiserede i netop kryptovalutaer og oftest kan tilbyde utrolig mange forskellige, hvor handelsplatformene måske ikke tilbyder så mange forskellige kryptovalutaer netop fordi de tilbyder et langt bredere udvalg på tværs af forskellige investeringsaktiver. 

 

Det giver måske en ulempe, hvis man gerne vil investere meget bredt i kryptovalutaer, men på den anden side, giver fordelene ved en handelsplatform muligheden for at samle alle sine investeringer under samme tag, frem for at bruge én platform til hvert formål. Det kan i sidste ende være meget forvirrende. Derudover er det også de færreste, som virkelig har brug for et meget dybt udvalg af kryptovalutaer, hvor de fleste måske handler nogle få. 

 

Da kryptovaluta børserne er utrolig specialiserede kan det godt være svært at forstå, hvis man er helt ny til at investere i kryptovaluta og Litecoin, hvor handelsplatforme oftest er helt utroligt brugervenlige, da der er tænkt bredt på brugeren og den oplevelse denne bruger for. Til sammenligning virker det fleste kryptovaluta børser utroligt tekniske og noget, der mest henvender sig til daytradere og brugere, der allerede er meget bekendte med, hvordan det fungerer. 

 

Det er faktisk også netop af de grunde Coinmarket har valgt handelsplatformen eToro som den bedste platform, fordi den virkelig langt hen ad vejen, hvis ikke hele vejen, kan opfylde behovene til at investere i Litecoin og andre kryptovalutaer. Samtidig er eToro helt vanvittigt brugervenlig og det giver en rigtig god oplevelse når man opretter sig. Samtidig bliver man ikke forvirret og så er det nemt at finde ud af at komme i gang med at købe Litecoin uden at være erfaren først. 

Køb Litecoin på eToro

Som sagt anbefaler Coinmarket i stor stil handelsplatformen eToro til at købe Litecoin og det er der mange gode årsager til. Først og fremmest er eToro bare helt lige til og det er meget nemt at komme i gang med at købe Litecoin. 

 

Der er også strømmet flere end 14 millioner brugere til, på tværs af 140 forskellige lande og det siger altså ikke så lidt om, hvor virkelig populær platformen er blevet og det er bestemt ikke uden grund – og også hvorfor Coinmarket klart anbefaler platformen. 

 

eToro er fantastisk brugervenlig og forklarer sine nye brugere, hvordan man kommer godt i gang på en helt enkel og simpel måde. Det er så utrolig nemt og en god oplevelse. Samtidig er eToro licenseret. 

Opret konto og indsæt penge

Det er heldigvis meget nemt at oprette sig på eToro. Det første man skal gøre er, at klikke sig over på platformen og klikke på “Opret”. 

 

Efterfølgende skal man udfylde sine oplysninger, som er en garanti for at eToro, ved hvad det er for nogle brugere, de har på deres platform. 

 

Når man har gjort det, mangler man blot at indsætte penge til at købe Litecoin for. Det er meget nemt og du har mange muligheder for at indbetale penge. De mest gængse er indbetaling via kreditkort, Paypal og bankoverførsel, selvom der er er mange andre muligheder også. 

 

Med betalingskort og PayPal er minimum indskud $200 og det er $500 ved bankoverførsel. Generelt er det lidt nemmere ved betalingskort eller PayPal fordi pengene er tilgængelige til at købe Litecoin på eToro nærmest med det samme, hvor det ved bankoverførsel kan tage et par dage. 

 

Når man har besluttet sig for en indbetalingsmetode, kræver det blot at du indtaster det beløb du ønsker at overføre til eToro til at handle Litecoin for.

Køb Litecoin

Ved at have indsat et beløb til at handle Litecoin for, er du klar til at gennemføre dit køb og blive investor i spændende Litecoin! 

 

Du søger Litecoin frem ved at søge på “Litecoin” i søgefeltet, som er let tilgængeligt øverst på eToro, når du er logget ind. 

Herefter skal man klikke på Litecoin for at komme til siden, hvor man kan læse mere om Litecoin og se hvad andre investorer siger Litecoin og så kan du endda se Litecoin live kurs. 

 

Her kan du så klikke på “Handl” for at åbne købsvinduet, hvor du kan købe Litecoin.

Det gode ved eToro er, at man nemt kan vælge mellem enten at købe et antal Litecoin eller købe for et bestemt beløb – og det gør ingen forskel, hvilken du vælger, men nogle foretrækker at gøre det ene frem for det andet. 

Hvad er Litecoin

Litecoin er en kryptovaluta, der fungerer decentralt via blockchain teknologien og mange ser Litecoin et bedre og billigere alternativ, men med et mindst lige så stort vækstpotentiale i fremtiden. 

 

Litecoin er skabt til meget hurtig, smidig og intelligent betaling over nettet og er med på rejsen om at revolutionere hele måden penge fungerer på. 

 

Litecoin blev opfundet allerede i 2011, af en tidligere Google ingeniør – Charles Lee – og drømmen var dengang, og er stadig at skabe en enhed, der på sigt kunne konkurrere med Bitcoin. 

 

Forskellen og fordelen for Litecoin er, at der findes en langt højere detaljegrad end ved Bitcoin og det går langt hurtigere at skabe en Litecoin.

Hvem bør købe Litecoin

Det er altid svært at sige præcist, hvem der bør købe Bitcoin, da det altid er meget individuelt og kommer an på mange forskellige parametre. 

 

Men der er nogle parametre man kan kigge på og derudfra vurdere om, du selv er en, der bør købe Litecoin. Man skal nemlig vide, at Litecoin er utrolig volatil, så man bliver nødt til at indstille sig på, at der er store gevinster at hente på kort tid, og samtidig kan man også opleve store tab på kort tid, fordi kursen svinger så meget på kort tid. 

 

Så man skal være rimelig risikovillig og kunne tåle at priserne og kursen er svingende. Derudover bør man måske købe Litecoin, hvis man søger gode alternative investeringer, til sin eksisterende portefølje. Her er Litecoin et utrolig godt alternativ fordi Litecoin ikke er styret på samme måde, som aktier er og derfor kan det være godt som alternativ, hvis aktiemarkedet har en hård periode. 

 

Og så selvfølgelig, hvis man har lyst til at prøve noget nyt, så kan det være en spændende og risikofyldt investering. 

Alternativer til Litecoin

Hvis man enten ønsker at eje flere kryptovalutaer, der minder om Litecoin eller måske leder efter nogle gode alternativer, så findes der op til flere, der primært fungerer som betalingsløsning. Nogle bud er selvfølgelig Bitcoin, men også en kryptovaluta som Dash eller Stellar. 

 

Men det mest interessante at kigge på her er nok Bitcoin, fordi der er mange der tror på at Litecoin har potentialet til konkurrere med Bitcoin også måske endda blive bedre. Men vil man investere i andre lignende kryptovalutaer er Bitcoin et rigtig godt valg og så er den samtidig den største kryptovaluta. 

 

Man kan altså også kigge efter mindre alternativer som netop Dash, der er rigtig stor i Venezuela og er fuldt fungerende – selvom vi ikke kender ret meget til den i Danmark, ligger der også et stort potentiale i Dash.

Hvordan køber man på en kryptovalutabørs?

Hvis man foretrækker at handle på en kryptovaluta børs, vil Coinmarket klart anbefale Binance. Det er hurtigt og forholdsvist nemt at komme i gang med at handle Litecoin via Binance. Lidt som man kan se det med eToro, kræver det først og fremmest at man opretter sig på Binance. Selvom vi anbefaler eToro, er Binance en fin platform. 

 

Det kan du gøre via linket her. 

Her skal man indtaste sine oplysninger på Binance, modtager man en email med et aktiveringslink. Følg dette link for at aktivere kontoen. 

 

Noget der også er en god idé at gøre er at slå 2 faktor autentificering til for bedre at kunne benytte din Binance konto. To-faktor godkendelse øger klart sikkerheden på din Binance konto betydeligt, men du kan også vælge at slå det til senere og købe Litecoin nu. 

 

Nu er det tid til at overføre et BTC beløb til din Bitcoin wallet. For at overføre Bitcoin skal du klikke på Binance i overskriften på Funds>Depositum og vælge Bitcoin. Så vil du nemlig få vist en wallet adresse, som du kan deponere dine mønter på. Du sender de Bitcoins du gerne vil købe Litecoin for til denne adresse. 

Ventetider på 30 minutter og mere er ikke ualmindelige på dette tidspunkt i Binance.

Under ordrehåndtering> ordrehistorik kan du spore fremskridt med din overførsel. Tip: Vi råder dig til kun at overføre et testbeløb, før du sender store beløb til Binance. Sådan kan du sikre, at alt fungerer efter hensigten.

 

Når din overførsel er modtaget af Binance, kan du nu bytte din Bitcoin til Litecoin. For at gøre dette skal du klikke på Exchange> Basic i overmenues. Klik derefter på BTC i øverste højre hjørne, og vælg valutaparret BTC / LTC fra listen for at udveksle din Bitcoin til Litecoin. Hvis du har gjort alt rigtigt, vises Litecoin nu under feltet “Køb – Sælg”.

 

For at købe Litecoin skal du betale med BTC. Indtast det ønskede Litecoin-beløb (LTC) i købsmasken. Nu kan du, hvis du vil, bestemme den pris, som du vil købe din Litecoin til. For at gøre dette skal du vælge “Begræns” via inputmasken og indtaste den ønskede pris. Klik derefter på det grønne “Køb” -felt. Så snart den valgte markedsværdi er nået, byttes din Bitcoin automatisk til Litecoin . I stedet for din egen kan du også bruge den aktuelle markedspris. For at gøre dette skal du klikke på “Marked” ud for det i stedet for på “Begræns” og derefter på det grønne “Køb” -felt. Din Litecoin skal så vises i din saldo hurtigst muligt.

Hvad kan jeg købe Litecoin med?

På eToro som vi tidligere har nævnt og talt godt om, er der et hav af forskellige indbetalingsmuligheder – og det er rart for så kan man tage den mulighed man selv foretrækker. Det er noget af det man bliver rigtig glad for ved en handelsplatform. 

 

Her er der en tabel over de muligheder, der er: 

 

Betalingsmulighed 

Er det muligt? 

Køb Litecoin med et kreditkort

✔️

Køb Litecoin med PayPal

✔️

Køb Litecoin med hurtig overførsel

✔️

Køb Litecoin med Skrill

✔️

Køb Litecoin med bankoverførsel

✔️

Køb Litecoin med Neteller

✔️

Køb Litecocin med UnionPay

✔️

Køb Litecoin med et betalingskort

Generelt er det meget nemt at købe Litecoin med kreditkort på eToro. På eToro kan man købe Bitcoin med et kreditkort og efterfølgende overføre til Binance til at købe Litecoin for. Så det er en omvej du kan bruge, hvis du gerne vil handle på Binance med kreditkort og ellers er det bare meget nemt direkte på eToro. 

Her er det også det lave minimumsbeløb på $200, der er gældende og det er nemt og hurtigt at gøre. 

Køb Litecoin med PayPal

eToro er fantastisk til at købe Litecoin med PayPal fordi er ganske nemt. Når du indbetaler på eToro, kan du nemt vælge muligheden “PayPal” og følge instruktionerne og så har du pengene tilgængeligt til at handle Litecoin for meget kort tid efter. 

 

Der er nemt og enkelt og så har du samme lave minimumsbeløb på $200 ved overførsel og pengene er hurtigt tilgængeligt.

Køb Litecoin med en bankoverførsel

Mange kender til, hvordan man bruger bankoverførsel og det er ganske nemt og fungerer på samme måde med eToro. Dog er der lidt ulemper ved metoden, fordi der er et minimum på $500 når man skal overføre og samtidig kan der gå flere dage, for beløbet er tilgængeligt. 

 

Derfor foretrækker de fleste bare at overføre med kreditkort, fordi der er et mindre minimumsbeløb og penge er tilgængeligt straks efter.

Bør jeg købe Litecoin i dag?

Litecoin er en kryptovaluta, der nærmest har eksisteret siden begyndelsen af alle kryptovalutaer og den er derfor også rigtig godt integreret i markedet. Litecoin har været blandt top 10 på listen over kryptovalutaer målt på markedsværdi i årevis. 

 

Litecoin kan også gøres meget teknisk, som det fremgår af den helt tidlige integration af Lightening-netværket, som gør det muligt for særligt hurtige transaktioner sammenlignet med Bitcoin. Litecoin ligger i skrivende stund nummer 8, hvor Litecoin har ligget meget længe, men man kan altid besøge Coinmarketcap, for at se den aktuelle placering. 

 

Med en bedre skalerbarhed og mindre centraliseret minedrift er Litecoin som sagt en meget seriøs Bitcoin konkurrent, som gør Litecoin til en god mulighed i manges porteføljer. 

 

Det, der taler mod en investering i Litecoin, ud over den helt generelle store volatilitet i markedet for kryptovalutaer, og i øjeblikket er prisen meget længere oppe end den har været længe. 

 

Og i virkeligheden er der jo ikke nogen, der ved hvad der sker i fremtiden så man kan altid prøve sig frem og blive mere tryg ved investering i Litecoin.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor kan jeg købe Litecoin?

Det kan du nemt på en online handelsplatform som eksempelvis eToro. 

Hvorfor er Litecoin en god investering?

Der er mange, der mener det kan være en god investering, fordi den er en udfordrer til Bitcoin og mange ser et stort potentiale. 

Hvem bør købe Litecoin?

Det er individuelt, men du kan læse vores artikel og finde frem til, om du bør investere.