Kryptovalutaer er ekstreme volatile uregulerede investerings-aktiver. Du har ingen EU investor garanti og derfor har du risiko for at miste alle dine penge.

Hvorfor er Litecoin Kurs før steget?

Kursen på Litecoin er tidligere steget helt ekstremt og det er sket igen i 2021. Mange investorer har tjent helt utroligt gode afkast på meget kort tid, hvor Litecoin kursen tidligere er steget med raketfart. 

Litecoin blev opfundet og grundlagt for 10 år siden i 2011 af en tidligere Google ingeniør, og i dag er Litecoin blandt de største og mest anerkendte kryptovalutaer. Formålet og drømmen var dengang at skabe en kryptovaluta, der ude i fremtiden ville kunne konkurrere med Bitcoin. Litecoin oplevede et helt fantastisk bull run sammen med de andre kryptovalutaer i 2017 og det har igen set utrolig godt ud i de seneste måneder. 

Og det er ikke ubegrundet – for der findes rigtig mange, der tror på et kæmpe potentiale i Litcecoin – og hvis Litecoin kan indfri forventningerne om at kunne konkurrere med Google – så må det altså siges at kunne blive rigtig sjovt. Det specielle ved Litecoin er, at man kan skabe en Litecoin langt hurtigere end en Bitcoin – og det skaber i den grad bedre muligheder for skalering. 

Samtidig kan man sige, at det bull run vi så i 2017 var dels drevet af medierne, der fik private uerfarne investorer til at købe sig ind som gale, med forhåbningerne om at drage del i de umådeligt store afkast. Det fik kryptovaluta markedet til at nå et urealistisk højt niveau og endte meget brat med et brag.   

Dette afspejler grafen rigtig fint, hvor man kan se Litecoins helt utrolige prisstigninger i 2017 og 2018, og hvordan de kom bragende ned efterfølgende. Havde man købt sig ind der og havde købt sig ud inden det kæmpe fald, havde man fået utrolige afkast.  

Tiltroen til markedet var højere end set før og det bredte sig over hele verden – og i dag kan man tydeligere se, at kryptovalutaerne er kommet for at blive. Snakken om, hvordan kryptovalutaerne nærmest vil revolutionere banksektoren, kan måske blive til virkelighed – og netop dét, passer rigtig godt til formålet for Litecoin. Du kan også se her, hvordan du køber Litcoin.

Litecoin prognose

Det er helt utrolig spændende at kigge nærmere på prognosen for Litecoin og komme endnu tættere på, hvordan det kommer til at se ud for fremtiden. Mange elementer har nemlig indflydelse på prognosen og dem kan man tage et kig på for at få en fornemmelse af, hvordan det faktisk kommer til at se ud. 

 

Det man klart bør kigge på til en start er udbud og efterspørgsel. Du kender det sikkert allerede til det fra andre markeder og det er bestemt lige så relevant i sammenhæng med Litecoin, når vi kigger på prognosen. Det er nemlig i stor stil den drivende motor for kursens udvikling, især fordi kryptomarkedet og Litecoin fungerer decentralt. Det vi ultimativt gerne vil finde frem til, er netop om Litecoin kan præstere samme niveauer som vi har set tidligere. Og der er faktisk meget, der tyder på det. 

 

For psykologien hos købere og sælgere og samtidig mediernes indflydelse har meget at sige på, hvilken retning kursen går og udviklingen af Litecoin. Vi har nemlig set vildt mange eksempler på det i de seneste år. Derudover er det også et rigtig godt sted at se nærmere på udviklingen på det mere brede kryptovaluta marked, også hvis det kun er Litecoin, man overvejer at investere i. 

 

Helt overordnet kan man nemlig kigge på, at hvis flere og flere forventer en prisstigning ude i fremtiden, så kan det nemlig betyde at flere købere er klar til at købe ind til en endnu højere pris end den aktuelle og det kan få kursen til at gå op. Er det modsatte tilfældet, vil det påvirke kursen i den modsatte retning, og den vil være faldende. Netop på grafen kan man se, hvordan kursen ser ud nu og hvordan den så ud tidligere – og det ser jo faktisk spændende ud, fordi man kan se at Litecoin har nået et rigtig pænt niveau i de sidste måneder. 

 

Den pris man kan se lige nu, er et klart udtryk for mødestedet mellem købs- og salgsordrer, hvor de købende, det ikke har et presserende behov for at købe lige nu, er mest interesserede i, at prisen falder. Det omvendte er tilfældet for sælgere, der ikke har et behov nu og her for at sælge – som helst vil sælge til den højeste mulige pris. 

 

Og det er netop på den måde, hvor udbud og efterspørgsel svinger frem og tilbage – hvor er der flere der ønsker at sælge, end der ønsker at købe vil prisen falde, hvor det modsatte vil få prisen til at stige. Litecoin og de andre kryptovalutaer er nemlig styret decentralt, så der er rent udbud og efterspørgsel, der er gældende for kursen. 

 

I det helt store hele tyder det på, at der i dag er langt større opbakning fra de helt store selskaber i et helt større omfang end vi har set tidligere. Det gør, at prisen er bedre bakket op, end hvis det var udelukkende små private investorer som man så det i 2017. 

 

Det gør det endnu mere spændende at se på Litecoin og prognosen for fremtiden ser positiv ud baseret på de seneste måneders stigninger – som måske kan gå hen og blive et nyt niveau for Litecoin. 

 

Man skal bare huske at være opmærksom på, at der ikke er nogen, der kan forudsige, hvordan det kommer til at se ud i fremtiden – heller ikke selvom, det ser rigtig positiv ud.

Dette kan få kursen til at stige

Det er højaktuelt at kigge på, hvad der så kan få kursen til at stige – endnu mere i dybden. Det handler om, hvad der er specifik for Litecoin, så man bedre ved hvad man skal kigge efter, for at få en fornemmelse af, om prisen kan gå op i fremtiden. Så kan man også bedre finde ud af fordelene, der er ved Litecoin frem for konkurrenterne. 

 

Præcis som med de fleste andre kryptovalutaer, er der mange, der har en stor tiltro til potentialet og at kryptovalutaerne kan fornye, hvordan bankerne fungerer i dag i fremtiden.  Og som vi allerede har været inde på, er det bestemt det Litecoin går efter – mange ser nemlig endda Litecoin som en konkurrent til Bitcoin og Ethereum, som et meget billigere alternativ. Det er en stor vision – og man må bestemt sige, at det er et potentiale, der er kæmpe stort – hvis det altså kan indfries. 

 

Og det er ikke kun teknologien, der er afgørende her – man bør nemlig kigge på, hvordan netop tendensen og efterspørgslen ser ud i fremtiden. Tror man på kryptovalutaer generelt for fremtiden eller har man en mistro til at misionen kan lykkes? Dét er nemlig afgørende for, om man bør kaste sine penge ind i Litecoin og eller andre kryptovalutaer på lang sigt. 

 

Er der mange, der har tiltro til kryptovalutaerne og Litecoin i fremtiden, kan det også få indflydelse på efterspørgslen, der kan øges. Så kigger man godt efter, hvordan tiltroen og tendensen er, kan man få et indblik i at prisen potentielt gå op. 

 

Så det handler i virkeligheden altså om, om der er stor tiltro til udviklingen i fremtiden og brugen af teknologien. Men der er altså ingen, der kan sige med sikkerhed, hvordan det faktisk kommer til at se ud i fremtiden.

Dette kan få kursen til at falde

Udbuddet er den modsatte faktor, der, hvis den stiger, får kursen til at falde. De to elemeter er som pot og pande og hænger unægteligt meget stærkt sammen. Det er de to kræfter, der får kursen til konstant at bevæge sig. 

 

Det handler nemlig i meget stor stil om, hvorvidt Litecoin er i stand til at leve op til og indfri forventningerne, som mange tror på. Sker der noget, som teknisk sætter Litecoin ude af stand til at nå det, vil det meget klart i sidste ende få prisen til at falde, fordi der ikke vil være en positiv stemning for fremtiden. Det ville få mange til at sælge og få udbuddet til at stige helt vildt. 

 

Kigger man i stedet helt bredt, kan man nemlig kigge på, hvordan det ser ud i store brede perspektiv. Er tiltroen til kryptovaluta og blockchain generelt god, eller tror folk det er et Ponzi Scheme? Det kan nemlig have kæmpe stor indflydelse, hvis der er dårlig stemning for markedet og mistillid. Man kan prøve at forestille sig, hvor slemt det ville se ud, hvis nu der kom en stor nyhed ud om, at blockchain teknologien var blevet ubrugelig – det ville blive grimt. 

 

Det er stadig altid vigtigt at huske, at ingen med sikkerhed kan sige, hvad der sker i fremtiden og spå om, hvordan kursen ser ud.

Kryptovalutaer er ekstreme volatile uregulerede investerings-aktiver. Du har ingen EU investor garanti og derfor har du risiko for at miste alle dine penge.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor kan jeg se Litecoin kurs?

Der findes mange steder, hvor du kan se kursen live. Det kan du også i vores artikel her

Hvor finder jeg en Litecoin prognose?

Vi har beskrevet prognosen grundigt. Den kan du læse her. 

Hvad kan få Litecoin kursen til at stige?

Det er der mange ting, der har indflydelse på. Men først og fremmest er det øget efterspørgsel, der kan drive prisen op. 

Hvad kan få Litecoin kursen til at falde?

Igen, er der mange ting, der har indflydelse. Men hvis mange sælger, er det et udtryk for et øget udbud, der i sidste ende kan få prisen til at falde.