Kryptovalutaer er ekstreme volatile uregulerede investerings-aktiver. Du har ingen EU investor garanti og derfor har du risiko for at miste alle dine penge.

Hvorfor er XRP Kurs før steget?

Tilbage i 2017 og 2018 steg XRP til med helt utrolig fart, hvor mange investorer tjente flere hundrede procent – der blev snakket rigtig meget på XRP på grund af netop dette, da det var helt surrealistiske stigninger man så. 

Idéen til XRP blev allerede født for næsten 10 år siden tilbage i 2012 og frem til i dag er XRP en af de førende og mest anerkendte kryptovalutaer på markedet. XRP oplevede som allerede nævnt et helt fantastisk bull run under kryptovalutaens optur i 2017 og igen her i starten af 2021. 

Det er bestemt ikke uden grund – for mange spår et kæmpe potentiale i XRP fordi XRP er langt mere end bare en valuta. Det XRP står for er at kunne gøre det nemmere at overføre valuta mellem lande og verdensdele. Det er der allerede flere kryptovalutaer der kan, men det spændende her, er at XRP allerede har en helt funktionsdygtig teknologi, og samtidig er der etableret samarbejder med flere end 90 banker fordelt over hele verden. 

Derudover kan man roligt sige, at kryptovaluta markedet tilbage i 2017 var blæst op af medierne og mange små uerfarne retail investorer, der håbede på at få del i de kæmpestore afkast. Det medførte selvfølgelig at priserne på stort set alle kryptovalutaer peakede og kurserne var helt urealistisk høje. 

Som man kan se på grafen, gav det især XRP nogle helt vilde stigninger og afkast for investorer, og havde man købt sig ind før 2017 og købt sig ud på det rigtige tidspunkt, ja så havde det skabt helt utroligt gode afkast – det er let at være bagklog. 

Dengang peakede tiltroen og nysgerrigheden for kryptovaluta markederne og mange fik øjnene op for, hvad, man nok godt nu kan fastslå, er kommet for at blive. Det blev nærmest, og er stadig, en snak om ideologi – at kryptovalutaerne har potentiale til at komplet revolutionere måden penge fungerer på den dag i dag. Og her falder XRP’s formål rigtig godt ind under, som nok især fik rigtig mange til at investere og pumpe prisen op til det, den var. 

Det hele endte dog med, som man kan se på grafen, at det kom bragende ned og mange købte sig ud i frygt for at tabe endnu mere, end det, det så ud til i forvejen – det fik prisen til at banke ned og vi har endnu ikke set helt samme niveau siden, men det har alligevel set rigtig godt ud de seneste par måneder.

 

Læs artiklen Køb XRP.

XRP prognose

Det er spændende at kigge på prognosen for XRP og komme nærmere på, hvordan, der kommer til at se ud i fremtiden. Der findes heldigvis mange elementer, man kan tage et kig på, for at komme nærmere på, hvordan det potentielt kan komme til at ud i fremtiden. 

 

Hovedelementet er klart dynamikken mellem udbud og efterspørgsel, der er den helt primære motor, der påvirker kursens fald og stigninger. Og det er netop de ting, der kan påvirke udbuddet og efterspørgslen, der her er spændende at kigge på, for at finde ud af, hvordan prognosen egentlig ser ud. For det ultimative er jo netop, at finde frem til om man kan forvente sig lige så meget af fremtiden, som man har set tidligere. 

 

Både psykologien hos købere og sælgere og geopolitiske begivenheder er to elementer, der kan have stor indflydelse på udviklingen af XRP – netop det er noget vi har set utrolig mange eksempler på de seneste par år. Selvfølgelig er det en rigtig god idé samtidig at tage et kig på, hvordan det generelle og mere brede kryptovaluta marked ser ud, uanset om det kun er XRP, man overvejer at investere i. 

 

Forventer flere og flere en god og større prisstigning ude i fremtiden, kan det betyde at flere købere er klar til at købe til en højere pris, som derfor også kan det være årsag til at flere køber og dermed får kursen til at gå op. På samme måde fungerer det jo faktisk, når der er flere sælgere, der blevet villige til at sælge ud af XRP til endnu lavere priser. På grafen kan man se, hvordan kursen så ud da det stod bedst til i 2017, og hvordan det ser ud i dag. 

 

For at være helt klar er den aktuelle pris et udtryk for mødestedet mellem købs- og salgsordrer. De købende, der på nuværende tidspunkt ikke har et stort behov for at må eje XRP er naturligvis mest interesserede i, at købe til den lavest mulige pris. Omvendt gælder det sælgere, der ikke er nødsaget til at sælge med det samme, som først vil sælge til den højst mulige pris. 

 

Det er netop den måde, som markedet fungerer på, fordi det er styret af rent udbud og efterspørgsel – fordi XRP er decentralt styret, som med alle andre kryptovalutaer. Det er stik modsat af, hvad vi kender fra de fleste andre markeder.

 

I det store hele tyder det også på, at der i dag er langt større opbakning fra kæmpe store selskaber end set tidligere, som også påvirker den mere langsigtede efterspørgsel positivt og ultimativt prisen. For XRP, ser det både utrolig spændende ud på både lang og kort sigt – og de seneste par måneder har også været utrolig gode for XRP. Netop disse par måneder spår om en rigtig spændende fremtid for XRP og vi er af den overbevisning at prognosen for fremtiden ser utrolig positiv ud. 

 

Dog skal man altid være opmærksom på, at der ikke er nogen, der kan forudsige, hvordan det kommer til at se ud i fremtiden – heller ikke selvom det ser positivt ud.

Dette kan få kursen til at stige

For prognosen er det selvfølgelig relevant, at undersøge specifikt, hvad der kan få kursen til at gå op. Derudover handler det derfor også om, hvad der er specielt ved XRP, så man nærmere ved, hvad der kan være af fordele for XRP sammenlignet med alle dens konkurrenter. 

 

Som mange andre kryptovalutaer, tror mange på potentialet om at de kan blive verdens nye digitale valuta og kan ændre måden som penge og banker vil fungere på i fremtiden. For XRP er det ikke det eneste.  

 

Som vi kort har været inde på, er formålet med XRP at gøre det nemmere og billigere at overføre valuta mellem lande og verdensdele, og det er noget af en vision, som der er et helt utrolig stort potentiale i, hvis man bare tænker på, hvor meget samhandel og transaktioner, der foregår på verdensplan hver dag.  

 

Det vil altså derfor også sige, at XRP planlægger at kunne konkurrere, og gør det allerede med en fuld funktionsdygtig teknologi, kan man altså forvente sig rigtig meget – og bliver bare noget af dette potentiale indfriet, vil det få enorm indflydelse på kursen og prisen og vise sig i afkast til sine investorer. 

 

Ud over selve teknologien, bør man også kigge på, hvordan tendensen for efterspørgslen ser ud nu og i fremtiden. Tror man på kryptovalutaen i fremtiden og at den er godt bakket op, eller har man en overbevisning om at det er en boble ligesom man så det i 2017, så kan det altså påvirke efterspørgslen og prisen, hvis de fleste tror det ene frem for det andet.  

 

Så man kan skal altså kigge efter, hvordan efterspørgslen ser ud nu og i fremtiden for bedre at kunne tyde, hvor prisen er på vej hen. Hvis tegnene viser at efterspørgslen er stigende, kan det i høj grad være et udtryk for, at prisen er på vej op. 

 

I virkeligheden handler det altså om, både tiltroen til selve teknologien og udviklingen i brugen af den. Men der er som sagt ingen, der kan sige med sikkerhed, hvordan det reelt kommer til at se ud flere år fra nu. 

Dette kan få kursen til at falde

Kigger man på efterspørgslen, skal man også huske at kigge på udbuddet. For de to ting hænger meget stærkt sammen. For her eksisterer der også elementer, som kan få prisen til at falde.  

 

For det handler i meget høj grad om, hvorvidt XRP kan leve op til og indfri de forventninger mange har til kryptovalutaen. Hvis det ikke sker eller der teknologisk er noget, der ikke kan fungere som tiltænkt, så kan det altså medføre at flere ønsker at sælge og det får udbuddet til at stige og så vil prisen følge med ned. For hvis størstedelen mister tiltroen og sælger ud, så kommer det ikke til at se pænt ud. 

 

Zoomer man ud, kan det altså få kursen til at falde ned, hvis selve teknologien ikke er i stand til at indfri de forventede resultater, det kræver i fremtiden. Det vil altså med stor sikkerhed udtrykke sig i salgsvolumen og man vil se kursen dykke. 

 

Slutteligt kan man også snakke om, hvordan det ser ud i et bredere perspektiv. Her taler vi om tiltroen til hele kryptovaluta markedet generelt – fordi det kan påvirke i høj grad, hvis der er en generel dårlig stemning og tiltroen bliver mindre – og det vil bestemt også få indflydelse for XRP. Bare forestil dig, hvis der kom en stor nyhed om, at blockchain teknologien ikke længere ville fungere – så ville det altså ikke komme til at se pænt ud for markedet. 

 

Men husk altid, at der ikke er nogen, der med sikkerhed kan forudse fremtiden og fortælle, hvad der kommer til at ske.

Kryptovalutaer er ekstreme volatile uregulerede investerings-aktiver. Du har ingen EU investor garanti og derfor har du risiko for at miste alle dine penge.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor kan jeg se XRP kurs?

Der findes mange steder, hvor du kan se kursen live. Det kan du også i vores artikel her

Hvor finder jeg en XRP prognose?

Vi har beskrevet prognosen grundigt. Den kan du læse her. 

Hvad kan få XRP kursen til at stige?

Det er der mange ting, der har indflydelse på. Men først og fremmest er det øget efterspørgsel, der kan drive prisen op. 

Hvad kan få XRP kursen til at falde?

Igen, er der mange ting, der har indflydelse. Men hvis mange sælger, er det et udtryk for et øget udbud, der i sidste ende kan få prisen til at falde.